Bir fincan şifa kaynağı alır mıydınız?

Soğuk kış günlerinin lezzetli içeceği salep aynı zamanda da tam bir şifa kaynağıdır. Salep, orchidaceae (orkide) ailesinin birçok türünün toprakaltı yumrularından elde edilir. Kurutulan yumrular dövülerek toz haline getirilir ve toz salep elde edilir. Toz salepin elde edilişi maliyetli olduğundan fiyatı biraz yüksek ama bu sizin gözünüzü korkutmasın çünkü 1 tatlı kaşığı salepten 1 litre içecek hazırlanması mümkün. Bir çok faydası olan salebin şifasından faydalanmak için saf olanının tercih edilmesi gerekiyor. Hazır satılan saleplerde kıvam arttırıcı kimyasal maddeler, nişasta, şeker ve salep aroması bulunuyor. Salep alırken saf salep aldığınızdan emin olmanız gerekiyor. Salep’in en önemli özelliklerinden biri güçlü afrodizyak etkisidir. Performansı arttırır, fiziksel yorgunluğu giderir.Üst solumun yolu hastalıklarında destekleyici tedavi olarak kullanılır. Astım hastaları için içilen bir bardak salep rahatlatıc etkilere sahiptir. Bununların yanında hemoroid şikayeti olanlarda destekleyici olarak kullanılır. Bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur. Regli düzenleyici etkisinin yanında adet sancılarınıda azaltmaya yardımcıdır. Besin değeri oldukça yüksek olan salep iyi de bir bağışıklık sistemi kuvvetlendiricidir.

Haberin Devamı

Hazmı kolaylaştırıcı mide dostu salep tarifi

- 1 su bardağı süt n 1/2 çay kaşığı salep

- 1gr damla sakızı n 5 gr nöbet şekeri

Tahta bir havanda damla sakızı ve nöbet şekeri iyice dövülür.ufak bir cezvede ise süt ve salep tahta kaşık ile karıştırılarak pişirilmeye başlanır kaynamaya yakın içerisine damla sakızı ve nöbet şekeri ilave edilir, 1-2 taşım kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.Günde 2 defa içilmesi önerilir.

Regli düzenleyici sancıları azaltıcı salep tarifi
- 1 bardak sıcak süt n 1/2 çay kaşığı salep
- 1 kök zencefil
1 bardak sıcak süte bir kök zencefil ilave edilir,kısık ateşte kaynamaya bırakılır ,ocağın altı kapanıp içerisine salep eklenir karıştırılıp 10 dakika boyunca dinlendirilir.Regli dönemine 3 gün kala işilmeye başlanır ve reglinin 3. gününe kadar her gün 2 bardak içilir.
Boğaz ağrısı için salep tarifi
Gül hatmi gribal enfeksiyonlarda solunum sistemini rahatlatıcı etkilere sahiptir,balgam sökücü özelliği vardır.
- 1 su bardağı süt n 1/2 çay kaşığı salep
- 2 adet gül hatmi
Ufak bir tenceye süt,salep ve gül hatmi eklenir kısık ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Günde 2 bardak içilmesi önerilir.
Afrodizyak etkili salep tarifi
- 1 bardak süt
- 1/2 çay kaşığı salep
- 1 çubuk vanilya için toz tarçın ve toz fındık
Ufak bir cezvede süt ve salep kısık ateşte tahta kaşık yardımıyla pişirilir, kaynamasına yakın içerisine 1 çubuk vanilyanın içerisinde ki çekirdekleri ilave edilir ve karıştırılır, kaynadığı anda ocaktan alınır, bardağa servis edilir üzerine toz tarçın ve toz fındık dökülür.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR