Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolları

Sonbaharın gelişiyle gündüz ve gece arasında ısı farkı artmaya başladı. Ani ısı değişimleri de bizleri hasta etmeye... Uzmanlar güçlü bir bağışıklık sistemine sahip bireylerin hastalıklara yakalanma riskinin düşük olduğunda hemfikir. İşte size kışa girmeden bağışıklığık sisteminizi güçlendirecek doğal öneriler...

Kış kremi

- 2 yemek kaşığı bitkisel vazelin

- 1 tatlı kaşığı okaliptus yağı

- 1 tatlı kaşığı susam yağı

- 1 çay kaşığı nane yağı

Vücudunuzda kırgınlık hissettiğinizde, kuru öksürükte gece yatmadan bu karışımı hazırlayıp ihtiyacınız kadarını ayak altlarına sürünüz ve pamuklu bir çorap giyerek sabah uyandığınızda ayaklarınızı yıkayınız...

Kış çayı

Ekinezya, gribe karşı bağışıklık sisteminizi güçlendirirken, nezle, soğuk algınlıgı, öksürük, bronşit gibi durumlarda da kullanımı oldukça yaygın. Kullanım süresi ise 10-14 günü geçmemelidir.

- 25 gr ıhlamur n 25 gr adaçayı

- 25 gr hibisküs n 25 gr kök zencefil

- 25 gr meyan kökü n 25 gr ekinezya

- 25 gr havlucan n 25 gr gül hatmi

Ateş düşürücü çay tarifi

Haberin Devamı

Mürver çiçeği; iltihap giderici, immun sistem kuvvetlendirici, ateş düşürücü ve terletici etkisi ile bilinmektedir. Şifa kaynağı olmasına rağmen çok fazla rağbet görmeyen mürver çiçeği, eczaneler satılan birçok bağışıklık sistemi güçlendirici şurup veya ilaçların içerisinde bulunmaktadır.

- 1 fincan kaynamış su

- 1 çay kaşığı mürver çiçeği

- 1 çay kaşığı nane

-2-3 yaprak adaçayı

Bitkilerin üzerine su eklenir ve 5 dakika demlendirildikten sonra süzülür. Günde 2 fincan içilebilir. Hamileler kullanmamalıdır!

Polen karışımı her derde deva

“Polen, harika besinlerinin en üstünüdür, siz 60 yaşından sonra 40 yıl daha dinç yaşamak istiyorsanız poleni hemen hemen her gün yiyiniz” diyor 100 Yıl Dinç Yaşamak adlı kitabın yazarı Fransız Prof. Dr. Robert Tocquet... İsveçli doktor Eric Ask Upmark ise “İnsanlık burnunun dibinde bulunan bu harika ilacı şimdiye kadar farketmeden nasıl yaşamış” diyor... Polen vucudumuz için çok değerli olan temel maddeleri içerir. Organizmamızı zinde tutmak, dengeli beslenmek için vücudun ihtiyacı olan eksikleri tamamlamak ve korumak açısından yaşamsal önem taşımaktadır.

Haberin Devamı

- 1 yemek kaşığı harnup özü

- 1 tatlı kaşığı arı poleni

- 1 çay kaşığı toz zencefil

- 1 çay kaşığı toz zerdeçal

- 1 çay kaşığı toz havlucan

- 1 çay kaşığı toz karanfil

Tüm malzemeler karıştırılır sabah akşam birer tatlı kaşığı aç karnına tüketilir. Arı ürünlerine alerjisi olanlar polen kullanmamalıdır.

DİĞER YENİ YAZILAR