Olgun ciltlere bakım önerileri

Yıllar geçtikçe her şeyin değiştiği gibi yavaş yavaş cildimiz de degişmeye başlar. Özellikle kadınlarda menapoz döneminden sonra cilt kurumaya, matlaşmaya, lekelenmeye ve kırışmaya başlar. Evinizde hazırlayacağınız doğal maskeler, kremler ve serumlarla yıllara meydan okumaya ne dersiniz? İşte size yaşınız sorulduğunda verdiğiniz cevapla onları şaşırtacak öneriler...

Arındırıcı papaya maskesi

Papaya meyvesi içerisindeki enzimler cildin ölü hücrelerden arınmasına yardımcı olup, cildin yenilenmesine yardımcı olur.
- 1 adet olgun ezilmiş papaya
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 çay kaşığı arısütü
- Bir adet olgun papayayı çatal ile iyice ezdikten sonra bal ve arısütünü ekleyin. Tahta kaşıkla iyice karıştın ve göz atı hariç tüm cildinize ince bir tabaka şeklinde sürün. 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile temizleyin. Haftada bir gün uygulanması yeterlidir.
Canlandırıcı tonik
Aloe vera yağ cildinizi yatıştırırken jojoba yağı cildinizin nem dengesine sağlar.
- 250 ml gülsuyu
- 1 yemek kaşığı bitkisel gliserin
- 1 tatlı kaşığı jojoba yağı
- 1 çay kaşığı aole vera yağı
Tüm malzemeleri koyu renkli bir şişede karıştırıp sabah akşam pamuk yardımı ile cildinizi tonikleyin
Olgun ciltler için gündüz kremi
- 1 yemek kaşığı balmumu
- 2 yemek kaşığı jojoba yağı
- 1 yemek kaşığı üzüm çekirdeği yağı
- 1 yemek kaşığı mango yağı
- 1 tatlı kaşığı gül yağı
- 1 kapsül E vitamini
- 2 yemek kaşığı gülsuyu
Balmumu, jojoba, mango ve üzüm çekirdeği yağını bir tavaya alın, kısık ateşte balmumu iyice eriyene kadar ısıtın. Malzemeleri ocaktan aldıktan sonra içerisine E vitamini kapsülünü ekleyin. E vitamini kreminizin bozulmamasını sağlayacaktır. Karışımınızı soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra içerisine gül yağını ve gül suyunu yavaş yavaş iyice karıştırarak ekleyin. Bu işlemi yaparken mikser kullanırsanız kreminiz daha yoğun ve pürüzsüz olacaktır.
Gece serumu
Çuha çiçeği yağı yüksek miktarda Gamma-Linolenik Asit (GLA) içermektedir. GLA sağlığımız için çok önemli yağ asitlerinden biridir. Cildin hücre yenilemesine yardımcı olur.
- 1 yemek kaşığı argan yağı
- 1 tatlı kaşığı avokado yağı
- 1 tatlı kaşığu çuha çiçeği yağı
- 5 damla lavanta yağı

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR