'Kusursuz dudaklar için doğal çözümler'

Dudaklarınızı soğuk havanın etkileri kadar güneşten de korumanız gerektiğini biliyor muydunuz gülerken,konuşurken tüm dikkat dudaklarımızda toplanır.

Bu haftaki yazımda evde hazırlayacağınız pratik tariflerle kusursuz dudaklara sahip olabilmenin yollarını anlatacağım...

Yenileyici dudak kremi

Üzüm çekirdeği antioksidan etkisinden dolayı dudaklarınızı dış etkenlere karşı korur, bal ise dudaklarınızın ihtiyacı olan nemi verir.

- 1 yemek kaşığı bal mumu

- 2 yemek kaşığı üzüm çekirdeği yağı

- 1 yemek kaşığı badem yağı

- 1 yemek kaşığı jojoba yağı

- 1 tatlı kaşığı bal

Tüm yağları ve balmumunu ısıya dayanıklı bir tavaya koyun ve kısık ateşte ısınıp balmumunun tamamen erimesini sağlayın. Ocaktan aldığınız karışımı cam bir kavanoza koyun ve ılınmasını bekleyin, balı ilave edin iyice karıştırarak soğumaya bırakın, buzdolabında saklayabilir istediğiniz sıklıkta kullanabilirsiniz.

Dudak peelingi

Çatlayan ve kuruyan dudaklarınıza yapacağınız peeling ile ölü hücreleri temizleyerek, dudaklarınızı canlandırıp daha pürüzsüz bir görüntüye sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

- 1 Türk kahvesinin telvesi

- 1 tatlı kaşığı bal

- 1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı

Tüm malzemeleri karıştırıp bir miktar elinize aldıgınız peelingı parmak uçlarınızla masaj ile dudaklarınıza uygulayınız ve 10 dakika beklettikten sonra yıkayın ve canlandırıcı doğal dudak bakım kremini uygulayın.

Renkli doğal ruj yapımı

- 1 yemek kaşığı balmumu

- 2 yemek kaşığı badem yağı

- 2 tatlı kaşığı gül yağı

- 10 damla papatya yağı

- 1 kürdan ucu kadar kırmızı veya pembe gıda boyası

Balmumu ve badem yağını bir tavaya alıp bal mumunun iyice erimesini sağlayın daha sonra ocaktan alıp ılınmasını bekleyin,gül yağı,papatya yağı ve istediğiniz renkte ki gıda boyasını ekleyip bir ruj kutusuna alın en az 1 gece buzdolabında bekletin. Kullanılmaya hazırdır.

Dudaklarınızı dolgun gösteren ruj tarifi

- 1 yemek kaşığı lanolin veya bitkisel vazelin

- 1 çay kaşığı aloe vera yağı

- 1 çay kaşığı tarçın yağı

- 2-3 damla biberiye yağı

Tüm malzemeleri bir ufak bir ruj kabında karıştırıp buzdolabında soğumaya bırakın.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR