Hassas ciltler için doğal bakım önerileri

Hassas ciltlerin bakımı için en iyi yol doğal katkısız ürünler kullanmaktan geçmektedir. Hassas ciltler kimyasal ürünlere reaksiyon verebilir, kaşıntı kızarıklık ve tahriş sorunları oluşabilir. İşte hassas cildi olan kadınlar için doğal bakım önerileri...

Hassas ciltler için en iyi tonik saf Gülsuyu’dur

Gülsuyu A ve C vitaminlerince zengindir, doğal bir antiseptik görevi görür, kızarıklık şişkinliklere karşı çok iyi bir yatıştırıcı etkisi vardır. Bana göre evin olmazsa olmazıdır. Gülsuyu seçimi yaparken yüzde yüz doğal katkısız ve distilasyon yöntemi ile elde edilenler tercih edilmelidir. Gülsuyu ve güllü su birbirine karıştırılmamalıdır.
250 ml gülsuyu
10 damla gül yağı
5 damla lavanta yağı
250 ml’lik koyu renkli spreyli bir gülsuyu şişesine aromaterapik yağlarınızı ilave ettikten sonra sabah akşam cildinize bu karışımdan püskürtün ve daha sonra parmak uçlarınız ile masaj yaparak uygulayınız. Hassas ciltlerde tonik uygulaması sırasında pamuk ile silmek yerine bu şekilde uygulamak cildin daha canlı görünmesini sağlayacaktır.
Kuru ve hassas ciltler için maske
Yoğurt ve yulaf cildi yatıştırır, kızarıklıkları giderir, papatya hassas ciltlerde güvenle kullanılarak hassasiyeti gidermeye yardımcıdır.
1 yemek kaşığı toz yulaf
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı bal
10 damla papatya yağı
Tüm malzemeler karıştırılıp cilde uygulanır ve 10 dakika bekletildikten sonra ılık su ile temizlenir.
Hassas ciltler için aynısefa kremi
Alerjik veya bakteriyel cilt kaşıntılarında, kızarıklarda, egzama gibi cilt problemlerınde aynısefa kremleri kısa süre de sonuç verir, cildin konforunu sağlar.
2 yemek kaşığı balmumu
2 yemek kaşığı aynısefa yağı
2 yemek kaşığı üzüm çekirdeği yağı
1 yemek kaşığı jojoba yağı
10 damla papatya yağı
10 damla gül yağı
1 ampul E vitamini
Balmumu, üzüm çekirdeği yağı ve jojoba yağını ısıya dayanıklı bir kaba alın ve kısık ateste erimesini sağlayın. Eridikten sonra ocaktan alın ve içerisine e vitamini ekleyin. Eklediğiniz E vitamini kreminizin bozulmasını engelleyecektir. Karışımınız ılındıktan sonra diğer yağları ilave edin ve bir krem kabına boşaltarak soğumasını bekleyin. Tamamıyle soğukduktan sonra kreminiz kullanıma hazırdır.
Hassas ciltler için serum tarifi
A, C, D, E ve F vitaminlerince zengin baobab yağı cildin ihtiyacı olan tüm vitamin ve minerallerin cilt tarafından alınması sağlar ve anti-aging etki göstererek cildinizi korur.
20 ml baobab yağı
5 ml gül yağı
5 damla papatya yağı
Tüm yağlarınızı koyu renkli cam bir şişede karıştırın, her gece yatmadan tüm cilde
hafif bir masaj ile yedirin...

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR