Gazete Vatan Logo

Hande'nin zor anları

Ataizi, Dursunoğlu’yla yaş polemiğine girince, karşı taraftan beklemediği bir hamle geldi

‘Benzemez Kimse Sana’, şov dünyasından sekiz ünlünün, yerli ve yabancı şarkıcıları taklit ederek kazandıkları parayı, temsil ettikleri vakıfa bağışlayacağı bir yarışma. Yarışmanın çekimleri pazartesi günü yapılıyor ve cuma akşamları yayınlanıyor. Maltepe Üniversitesi’nin Marmara Eğitim Köyü’ndeki stüdyolarında çekilen programda yarışmacılar, her hafta başka bir ünlü taklidiyle jüri ve seyircinin karşısına çıkıyor.

Hangi ünlü hangi vakıf ya da dernek için mi yarışıyor?
Asena: Tohum Vakfı
Pelin Öztekin: TOÇEV
Ömür Gedik: Haçiko
Kendi: Çocuklar Gülsün Diye
Uğur Arslan: Omurilik Felçlileri Derneği
Cem Kılıç: Türk Böbrek Vakfı
Ümit Erdim: Altı Nokta Körler Vakfı
Bay J: Koruncak Vakfı

Adayların hepsi programa hayır amacıyla katıldığı için egoların, hırsların çarpıştığı bir programdan çok, eğlenceli bir ortam sunuyor insanlara yarışma.

Hangi yıldızları taklit ettiler?

İzlediğim çekimde hangi yarışmacı, hangi ünlünün, hangi şarkısını mı söyledi?
Asena: Hande Yener/Kırmızı
Pelin Öztekin: Şebnem Ferah/ Sil Baştan
Ömür Gedik: Annie Lenox/ Sweet Dreams
Kendi: Ebru Gündeş/Fırtınalar
Uğur Arslan: Ahmet Kaya/Şafak Türküsü
Cem Kılıç: Müslüm Gürses/ Olmadı Yar
Ümit Erdim: Tanju Okan/Kadınım
Bay J: Kıraç/Endamın Yeter

Gelelim Asena’nın giydiği kıyafet ve taktığı perukla Hande Yener’e acayip benzediği çekimlerinden manşete taşıdığım yarışmanın en eğlenceli kısmına. Murat Başoğlu’nun sunduğu yarışmada üç ünlü jüri üyesi var; Erol Evgin, Hande Ataizi ve Seyfi Dursunoğlu.


Karşınızda Murat Başol!

tvem’de Talat Bulut’u ağırladığımız ‘Magazin Meydanı’nın canlı yayını için ‘Benzemez Kimse Sana’nın çekimlerinden erken ayrılmak zorunda kaldım. Samimi söylüyorum Bay J ve Asena’nın yarıştığı bölümde Seyfi Dursunoğlu’nun yaptığı şovu görünce “Keşke canlı yayın olmasaydı da, sonuna kadar izleseydim” dedim kendi kendime...


Stüdyo şefinin “Murat’ın soyadı Başol muydu, Başoğlu mu?” diye sormasına rağmen “Karşınızda Murat Başol” diyerek anons ettiği sunucuya Seyfi Dursunoğlu, sadece gönderme yapmadı, “Geçen hafta benim gibi şık bir takım giymiştin. Bu hafta halin ne böyle? Cezalandırıyorum seni, yerime kadar taşı beni” deyip, jüri masasına kadar kucağında taşıttı kendini.



“Heykelimi dikmeleri lazım”

Seyfi Dursunoğlu, yerine oturur oturmaz Hande Ataizi’yle söz düellosuna girdi. Hande, zeki biri ama nedense karşısındakinin ‘Huysuz Virjin’ olduğunu unuttu. Ataizi, Dursunoğlu’yla yaş polemiğine girince, karşı taraftan beklemediği bir hamle geldi.


Dursunoğlu, “Sen mi gençsin? Bakalım öyle mi?” deyip at kuyruğu yaptığı saçlarını kavrayıp, çekti. Ataizi, “Yapma, etme” dedi ama boşuna... Kısa olan saçları uzun görünsün diye taktırdığı peruk Dursuoğlu’nun elinde kalınca, önce “Burayı kesip atarsınız yayın bandında” dedikten sonra beni görünce ekledi: “Ali Eyüboğlu burada. O yazacak şimdi her şeyi. Rezil oldum.”


Ayağa kalkan Dursunoğlu önce, “Nerede Ali?” diye sordu, beni görünce de şunları söyledi: “Onu da yaz, bunu da! 80 yaşındayım, hâlâ tek başıma çalışıp, alın teri akıtıyor, para kazanıyor ve vergi ödüyorum. Bunun takdir edilmesini istiyorum. Heykelimi diksinler ama tuvaletin önüne değil.”

‘Paramparça’yı Müslüm Gürses, nasıl parçaladı?

‘Benzemez Kimse Sana’ format olarak, sadece yarışmacıların performans sergilediği bir yarışma. Cuma günü yayınlanacak bölümde Erol Evgin de Teoman’dan bir şarkı söyleyecek. İzlediğim çekimde Atilla Özdemiroğlu piyano çaldı. Erol Evgin, Müslüm Gürses’in de okuduğu Teoman’ın ‘Paramparça’ şarkısını söyledi. Evgin, şarkıyı söylerken “Müslüm Baba, bu satırı kıvıramadığı için değiştirdi” demeyi ihmal etmedi. Şarkı bittikten sonra Erol Evgin’e, “Hangi mısra o?” diye sordum. Evgin, “Şarkının orijinalinde ‘Telesekretere konuşamayanlardanım’ diyor, ama Müslüm Baba bunu söylemekte zorlandığı için ‘Neyse zaten hiç halim yok’ yapmışlar o satırı” dedi.
(Ali Eyüboğlu/Milliyet)

Haberin Devamı