Gazete Vatan Logo

Hamili kart eşimdir

Turizm Bakanı Akşit'in eşi Haluk Akşit, Meclis Başdanışmanı oldu. Ömer İzgi'nin yaptığı "partizan" atamalarını Meclis'ten uzaklaştıran Arınç, berberinin oğlunu bile kadrosuna aldı

Turizm Bakanı Güldal Akşit'in eşi Haluk Akşit, "eş durumundan" Meclis Başdanışmanı oldu. Meclis Başkanı Bülent Arınç, Haluk Akşit'i kendisine Başdanışman olarak atadı. Meclis Milli Saraylar Daire Başkanlığı emrinde İstanbul'da görev yapan Haluk Akşit, Güldal Akşit'in bakan olmasından sonra ayrı kentlerde görev yapmaları nedeniyle eşiyle görüşememekten yakınmıştı. Güldal Akşit de eşi Ankara'da olmadığı için kendisinin ve eşinin anne ve babasıyla birlikte kaldığını, ayrı ev tutabilmek için eşinin de Ankara'ya gelmesini beklediğini söylemişti.

Eş-Dost atamaları
AKP iktidarı, geçmişten kalan "partizanca" atamaları mercek altına alırken, aynı yöntemi kullanmayı tercih ediyor. Hükümet üyeleri bakanlıklarında üst düzey görevlere milletvekili ve bakanların kardeşlerini, eşlerini, yakın akrabalarını getirirken, Meclis Başkanı Bülent Arınç da aynı yöntemle atamalarını sürdürüyor.

Meclis Başkanı seçildikten sonra danışmanını Meclis kadrosuna sınavsız sorgusuz "şef" yapan Arınç, sekreterini ve berberinin oğlunu da yine Meclis kadrosunda işe aldı. Arınç, AKP adayı Cem Küçükel'i de Personel Daire Başkanlığı'na getirdi. Arınç bu atamaları yaparken bir yandan da selefi Ömer İzgi'nin "partizanca" diye eleştirilen atamalarını iptal için girişimlerde bulundu. Arınç, bu atamaların muhatabı bürokratları eski kurumlarına iade etti.

Haberin Devamı