Gazete Vatan Logo

Hamile kadına dayak şüphelisi serbest

4 aylık hamile Ebru Tireli’ye (32) parkta spor yaparken saldırdığı iddiasıyla tutuklanan Mehmet T. serbest bırakıldı

Hamile kadına dayak şüphelisi serbest

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde geçtiğimiz hafta meydana gelen olayda 32 yaşındaki 4 aylık hamile Ebru Tireli’ye, “Bir daha burada spor yapmayacaksın” diye bağırıp ayakkabısıyla suratına vurduğu ve tekmelediği iddia edilen bir kişi kayıplara karışmıştı. Büyük tepki çeken olayda şüpheli olarak Mehmet T. gözaltına alınmıştı. Mehmet T. ilk ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. T., olay anında başka yerde bulunduğunu anlattı. İfadesinin ardından nöbetçi mahkemece tutuklanan T., dün serbest bırakıldı. Tahliye kararında gerekçe olarak ‘değişen delil durumu’ olarak gösterildi. Mehmet T.’nin avukatlarının dosyaya müvekkillerinin aracının o akşam evin önünden hiç ayrılmadığına dair kamera kayıtlarını sunduğu, savcının da bu doğrultuda Tanrıbilen’in tahliyesini talep ettiği öğrenildi.

Saldırının ardından Ebru Tireli yaşadığı dehşeti anlatırken, “Hamileyim, ne olur vurma diyerek yalvardım. Ne olduğunu anlamadım. Gözü dönmüş bir şekilde vurmaya devam etti. Yere düştüm, başımı kaldırıma vurdum, bu kez üzerime çıkıp, yüzüme vurmaya devam başladı. Hem küfür ediyor hem de vuruyordu. Bir an bebeğimi kaybettiğimi düşündüm. Sonra birden beni bırakıp kaçtı” ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

‘Eşim düşük tehlikesi geçiriyor’

Saldırı zanlısının serbest kaldığını öğrenen hamile Ebru Tireli’nin eşi Akın Tireli “Onu teşhis eden görgü tanıklarına o kişiyi nasıl teşhis ettiklerini sormak lazım. Biz şu anda ne televizyon izliyoruz ne de bu konuyla ilgili konuşuyoruz. Çünkü bebeğimiz düşük tehlikesi geçiriyor. Aile olarak tek düşüncemiz eşim ve bebeğimin sağlığı” dedi.