Gazete Vatan Logo

Hamas’tan İsrail’e seksi profil tuzağı

İsrail, Hamas’ın sahte profiller oluşturup 100 kadar İsrail askerini Facebook ve çöpçatanlık uygulamalarıyla tuzağa düşürdüğünü ortaya çıkardı

Hamas’tan İsrail’e  seksi profil tuzağı

İsrail Ordusu’nun (IDF) istihbarat servisinde görevli bir yetkili, yaklaşık 100 civarında askerin söz konusu aplikasyonları indirdiğini duyurdu. Askeri yetkili, bu uygulamalardan ikisinin Glancelove ve Winkchat’in çöpçatanlık için tasarlandığı açıkladı. Google Play platformunda bulunan Golden Cup adlı uygulamanın da Dünya Kupası hakkında bilgi verdiği belirtildi. Sahte aplikasyonların indirildikten sonra karşı tarafa kullanıcının konumunu ve telefon rehberindeki kişileri görmeye izin verdiği, kamera ve mikrofonlarla da dinleme ve izleme yapılabildiği iddia ediliyor. Hamas ise olayın basına yansıması sonrası konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

İsrailli ordu mensupları Hamas’ın Facebook’taki sahte genç kadın profilleri üzerinden İsrailli askerlerle irtibat kurduğunu, daha sonra iletişimin Whatssapp uygulaması üzerinden mesajlaşma şeklinde ilerlediğini söylüyor. Askerlerin tuhaf mesajlar alması sonrasıysa üst düzey ordu yetkilileri konuyla ilgili araştırma başlatmıştı. İsrailli yetkililer konuyla ilgili önlemin alındığını ve askerlerin sanal dünyada artık daha az ifşa olduğunu söyledi. İsrail ile Filistin arasındaki gerginlik son dönemlerde had safhaya çıkmıştı. 30 Mart tarihinden bu yana çıkan olaylarda 120’yi aşkın Filistinli hayatını kaybetti.

Haberin Devamı