Gazete Vatan Logo

Hamas'tan flaş açıklama!

Hamas Siyasi Büro üyesi Zehhar, "İsrail'i yaptıklarından vazgeçiren ve Filistinlilerin taleplerini yerine getiren bir anlaşma olmadan ateşkes sağlanmaz" dedi.

Hamas Siyasi Büro üyesi Mahmud ez-Zehhar, İsrail'le karşılıksız bir ateşkesin söz konusu olmayacağını söyledi. Zehhar, yaptığı basın açıklamasında, muhtemel bir ateşkes anlaşmasında Filistin halkının isteklerinin karşılanması gerektiğini belirterek, "İsrail'i yaptıklarından vazgeçiren ve Filistinlilerin taleplerini yerine getiren bir anlaşma olmadan ateşkes sağlanmaz" dedi.

Direnişin elde ettiği başarının, siyasette de kullanılması gerektiğini vurgulayan Zehhar, "Filistinlilerin direnişte gösterdiği başarının ardından siyasi başarılar da gelecek. İsrail ile karşılıksız ateşkes olmayacak.

Ateşkesi isteyen karşılığını da vermelidir" ifadelerini kullandı. Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

Haberin Devamı

Mısır, 14 Temmuz'da "İsrail saldırılarındaki kayıpların önlenmesi ve akan kanın durdurulması" için taraflar arasında ateşkes girişiminde bulunduğunu ilan etmişti. İsrail, ateşkes girişimini kabul ettiğini duyurmuş ancak kısa bir süre sonra Hamas'ın füze atmaya devam ettiğini ileri sürerek, askeri operasyonların yeniden başlatıldığını açıklamıştı.