Gazete Vatan Logo

Hamaney: Sen göreceksin Trump!

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD Başkanı Donald Trump'ın 'ABD'nin gerçek yüzünü gösterdiğini' söyledi. Hamaney, İran halkını 1979 İran Devrimi'nin 10 Şubat'taki yıldönümünde Trump'ın sözlerine yanıt vermeye çağırdı.

Hamaney: Sen göreceksin Trump!

Hamaney'in internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, İran'ın dini lideri, Trump'a yönelik sözlerini başkent Tahran'da ordu komutanları ile bir araya geldiği sırada sarfetti.

Hamaney, Trump'ı kastederek "ABD'nin gerçek yüzünü göstererek bizim yaşamımızı kolaylaştırdığı için ona müteşekkiriz. Trump kampanyası sırasında ve sonrasında, İran'ın 30 yıldan uzun süredir ABD yönetimindeki siyasi, ekonomik, ahlaki ve toplumsal yozlaşma hakkında söylediklerini kanıtladı" ifadelerini kullandı.

'HİÇBİR DÜŞMAN İRAN MİLLETİNİ FELÇ EDEMEZ'

'Hiçbir düşman İran milletini felç edemez" diyen Hamaney,"O (Trump) 'Benden korkmalısınız' diyor. Hayır. İran halkı onun sözlerine 10 Şubat'ta (İran Devrimi'nin yıldönümü) yanıt verecek ve bu tehditlere karşı duruşunu gösterecek" dedi.

Trump'ın İran dahil 7 Müslüman ülke vatandaşlarının ABD'ye girmesini yasaklaması sonrası havalimanında 5 yaşındaki İranlı bir çocuğa kelepçe takılması olayına değinnen Hamaney " O bunu yaparak, 5 yaşındaki çocuğu kelepçeleyerek ABD'deki insan haklarının gerçek manasını da gösterdi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Trump'ın 'Obama yönetiminin İran'a kibar davrandığı' yönündeki Twitter mesajına da gönderme yapan Hamaney, Obama yönetiminin İran'a yönelik yaptırımları hayata geçirdiğini belirterek, Obama yönetimin Irak ile Suriye'yi istikrarsızlaştırıp IŞİD'in yaratlmasına yardım ettiğini savundu.