Gazete Vatan Logo

Hamamda turistlere tacize ceza

Karaköy'de iki yıl önce, 2 Fransız kadın turiste cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen 4 hamam çalışanından 2'si beraat etti. Biri 6 yıl 3 ay, diğeri ise 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hamamda turistlere tacize ceza

İstanbul Karaköy’de 2 Fransız kadının kese ve masaj yaptırmak için gittikleri bir hamamda 4 tellak tarafından tacize uğramaları iddiasıyla açılan davada mahkeme tellaklar hakkında kararını açıkladı. Mahkeme Cafer Aktaş’ı 6 yıl 3 ay, Osman Cücen’i ise 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.
İddiaya göre İstanbul Karaköy'deki Tersane Caddesi'ndeki bir hamamın "karma" olduğu söylenince, iki Fransız kadın turist erkek arkadaşları ile birlikte hamama girdi. Ancak daha sonra kadın turistler, erkek arkadaşlarından ayrılıp, başka bir bölüme alındı. Floriane L., tellaklar Cafer A., ve İbrahim K. isimli hamam çalışanları tarafından tacize uğradığını öne sürdü. Zelda S. ise Osman C. tarafından keseye alındığı sırada birden fazla kez tacize maruz kaldığını, masaja alındığında da Ahmet K. tarafından da cinsel tacize maruz kaldığını iddia etti. İki Fransız kadının şikayeti üzerine 4 tellak hakkında “cinsel saldırı” suçundan dava açıldı.
“Kötü bir amaç gütmedim”
İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen karar duruşmasına sanık Ahmet Kaya ve taraf avukatları katıldı. Sanık Ahmet Kaya son sözünde “kötü bir amaç gütmeden mesleğimi icra ettim. Beraatimi isterim” dedi.
2 kişiye ceza
Mahkeme sanık Cafer Aktaş’ı şikayetçi Floriane Lissonde ’ye hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuzunu kötüye kullanarak cinsel saldırı suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Hakim diğer sanık Osman Cücen’i ise şikayetçi Zerda’ya karşı hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuzunu kötüye kullanarak cinsel saldırı suçunu işlediğini belirterek 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.
2 kişiye beraat
Hakim kararında sanıklar Ahmet Kaya ve İbrahim Kabak hakkında üzerlerine atılı suçları işlediklerine dair kesin ve inandırıcı delil bulunamadığı gerekçesiyle beraatlerine karar verdi.

Haberin Devamı