Gazete Vatan Logo

Haluk Koç'tan flaş açıklama

CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç açıklama yaptı.

Haluk Koç'tan flaş açıklama

İşte Koç'un konuşmasından satırbaşları:
Güçlü bir hükümet için çabalarımızı ortaya koyduk. Şehitlerimiz var. Öfkeliyiz demiştim, bunları yaşamak istemiyoruz. PKK mutlaka silah bırakmalıdır. Türkiye'de huzurun ön şartıdır, açık ve nettir. Ondan sonrasında oluşacak sağlıklı bir programla, reform kararlarıyla Türkiye hem sürdürülebilir bir kalkınma hedefine ulaşabilir çok daha huzurlu yaşanabilir bir Türkiye'ye ulaşmak mümkündür.
Bu ülkede barış içinde yaşamak istiyoruz. Yurttaşlarımızın haklı taleplerini duyması gereken kurum siyaset kurumudur. Burada hiçbir partiye öğüt verecek durumda değilim ama bir ödev verilmiştir. “Huzuru sağlayın kardeşim” ödev budur. CHP tarafını seçmiş ve tavrını da koymuştur.
Sandıktan çıkan milli iradenin talepleri doğrultusunda üzerime düşeni yapmaya hazırım demiştir. Yurdun çeşitli yerlerinde güvenlik bölge ilanları var. Kamu güvenliğini sağlama konusunda bir takım boşluklardan doğan sıkıntılardır.
Arkadaşlarımız bu yurt bölgelerine gidip halkla, görevli kişilerle görüşüp görev yapacaklardır. Gölgede oturup çözümsüzlük üretmek değildir, zor zamanlarda elini taşın altına sokmaktır. İstememek, ret etmek, kabul etmemek yapıcı değildir. Millete de hizmet etmez.
Başbakan’dan randevu talebi geldi mi?
Ne yazık ki siyaseti değerlendirmeye hiç kimsenin zamanlamasını ölçecek özel bir yeteneğim yok. ne zaman uygun görürlerse siyasi tavırlarını ortaya koyacaklardır. Randevu talebi olsa bu zaten duyurulur. YAŞ toplantısı yeni bitti.
AKP ile koalisyonda son aşamadasınız. MHP destekli seçime gitme sözüyle azınlık hükümeti de masada. CHP’nin tavrı ne olur? Seçim olacaksa zamanlaması ne olmalıdır?
Şu anda seçim sonrası ilkeli duruşuyla değerlendirmesiyle eğer böyle bir seçenek olursa alnının akıyla milletin karşısına çıkacak tek parti CHP’dir. Hazırız. CHP’nin bütün tavrı olumluluktur. Çözüm noktasıdır. CHP illa koalisyon olmak istiyor. Böyle bir derdimiz yok. Kimse kırmızı plaka derdinde değil. Böyle bir arayış içerisinde değiliz. Ben bir netlik göremiyorum. Önce bir netlik sergilemeleri lazım. Öngörüyle sorularınızı yanıtlama hakkımı kullanmıyorum. Sağlıklı, yaşanabilir bir hükümet formülünün karşılık bulup bulmayacağını bekliyoruz..
Bahçeli’nin sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Üçüncü taraf olarak soruyorsunuz sanırım. Siyasetin gerildiği günlerden geçiyoruz. Temel görevimiz olacak gerginlikleri artırmak değil sorumluluk içinde doğabilecek gerginliklerde yatıştıracak olgunluğu göstermektir. Yorum yapmak istemiyorum. Kimseye hakaret etmeyiz, etmedik. Biz o çerçevedeyiz o noktadayız…

Haberin Devamı