Gazete Vatan Logo

Halktan gelenler...

BİR DOKUN BİN AH İŞİT!

Köprülerin biri gidiş biri geliş olmalı


Ebru Yeniay: Kartal’dan her sabah 6.40’ta servise biniyorum. Maslak’taki işime varış saatim 9.00. Akşam 18.15’te kalkan servisin Kartal’a eve varış saati 20.30. “İmdat” diye bağırasım geliyor serviste. Günün en az 4 saati trafikteyim. Çözüm için Boğaz Köprülerinin biri geliş teki gidiş olmalı.

Polis olmadığı için kurallar çiğneniyor

Abdullah Bayraksan: Benim sorunum Çağlayan’ı E5 yoluna bağlayan bölüm. 18.00’den sonra Çağlayan’dan Piyale Paşa Bulvarı yönündeki E5’e bağlanan trafik ışıklarında ve kavşakta kurallara uymayanlar yüzünden çok sıkıntı yaşanıyor. Polis de yok. Problemin çözümü için hergün orada polis olmalı.

İyi araba süremeyen trafiğe çıkmasın

Radim Avcı: Her gün otoban kullanarak Bayrampaşa-Bahçeşehir gişeleri arasında gidip geliyorum. Bana göre trafiğin tıkanmasının en ana sebeplerinden birisi araba kullanmayı bilmeyen sürücüler. Bir de kendilerinin dünyanın en zeki insanı sayan, emniyet şeridini kullanan saygısız sürücüler.

ABD’deki sistem köprülerde uygulansın

Muammer Kitapçı: Boğaz köprülerini geçen otomobillerin büyük çoğunluğu bir veya iki kişiden oluşmaktadır. ABD’nin büyük şehirlerinin oto yollarında uygulanan sistemle üç ve daha fazla olan kişileri taşıyan otomobillere ayrı bir şerit tahsis edilir. Bu sistemi boğaz köprülerine uygularsak trafik rahatlar.

Ana arterlere otopark yapılmamalı

Adil Nesvat: Daha önce Marmara Ünivesitesi’nden Kadıköy iskeleye kadar trafik sıkışıklığı olmazdı, şimdi 1 saatte geçilemiyor. Tek nedeni ise isparkın buraya otopark yaptırmasıdır. Dünyanın hiçbir ülkesinde ana artere otopark yaptırmazlar yani son aylarda trafiğin bu hale gelmesinin nedeni isparktır.

Maslak’tan 2. köprüye bağlantı yapılsın

Güven Kaya: Ben her gün Fatih Sultan Mehmet köprüsünden geçip Maslak’a geliyorum. Her iki köprüyü kullanan araçların Levent’e kadar birlikte gitmesi kadar anlamsız bir şey yok. Maslak’tan 2. köprüye geçiş yapılması faydalı olacaktır. Seyrantepe civarından 2. köprüye inişin verilmemesini anlayamıyorum.

Boğaziçi Köprüsü sivil araçlara kapatılsın

Umut Sarper: Bence 1. köprü sivil araçlara kapatılmalı ve üçer şerit gidişin ve dönüşün birer şeridi raylı sisteme tahsis edilmeli. Kalan ikişer şeridi de toplu taşıma araçları kullanmalıdır. Hususi otomobiller de ister Harem-Sirkeci arabalı vapuru ile istemezlerse 2. köprüden ulaşımlarını sağlamalıdırlar.

Deniz ulaşımına önem verilmeli

Taylan Engin: Deniz ulaşımı İstanbul için en büyük avantaj iken bugüne kadar insanlar bu alternatiften uzaklaştırıldı. Boğazın iki yakası arasında ve boğaza paralel deniz taşımacılığını özendirmeli, diğer toplu ulaşım araçları ile entegrasyonu sağlanmalıdır.

Şehir merkezine giriş paralı olmalı

Dinçer Irmak: Gelişmiş bazı ülkelerde uygulandığı gibi belirli saatlerde kent merkezlerine girişler paralı olmalıdır. Ciplere kent merkezlerine girişler belirli saatlerde yasaklanmalı. Park yasağını ihlal edenlere taviz verilmemeli.

Haberin Devamı