Gazete Vatan Logo

Halkın demokrasi nöbeti sürüyor

15 Temmuz darbe girişimine tepki gösteren halk, demokrasi nöbetinin 18'inci gününde de Türkiye'nin dört bir yanında meydanları doldurdu

Halkın demokrasi nöbeti sürüyor

İSTANBUL

Efsane futbolcular demokrasi nöbetinde

Yurdun dört bir yanında demokrasi nöbetleri devam ederken, efsane futbolcular da destek verdi.

Bayrampaşa'da demokrasi nöbeti için toplanan vatandaşlara efsane futbolcular Hakan Ünsal, Ümit Karan, Tamer Tuna, Murat Akyüz, Kerem İnan, Mustafa Kocabey, Fatih Çerçi, Alp Küçükvardar ve eski hakem Serdar Tatlı da katıldı.

Belediye Başkanı Atilla Aydıner ve Milletvekilli Hüseyin Bürge'nin de yer aldığı demokrasi nöbetinde sahneye çıkıp konuşma yapan eski futbolcu Hakan Ünsal, "Vatan nöbetinin fedakar bekçileri olarak sizleri selamlıyorum. Her türlü taktiri hak ediyorsunuz. Bizler ecdadımızın kahramanlıklarıyla büyüyen bir nesiliz. Ama 15 Temmuz'dan sonra bizim neslimizin de uzun yıllar anlatacak kahramanlık hikayesi var. 15 Temmuz akşamında sizler eli kanlı paralel çetenin darbe girişimini engellemekle kalmadınız, aynı zamanda büyük ve yeni Türkiye'nin de yolunu açtınız. Cumhurbaşkanımız da bu yeni Türkiye'nin temellerini atıyor ve biz de tarihe tanıklık ediyoruz" dedi.

Kısa bir konuşma yapan Ümit Karan ise, "Bu savaş yeni başladı, sonuna kadar da sürdüreceğiz. Bu savaş daha bitmedi. Biz bu savaşı kazanacağız. Hainlere fırsat vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Esenyurt’ta demokrasi gelinleri

Esenyurtlu genç çiftler, demokrasi nöbetinin 15’nci gününde bir ilke imza atarak demokrasi gelinleri ve damatları olarak dünya evine girdi.

Darbe girişiminin ilk gününden itibaren demokrasi nöbeti tutan Esenyurtlu vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'nda yine bir ilke imza attı. Esenyurtlu çiftler, dünya evine girmelerine rağmen ayaklarının tozuyla gelinlik ve damatlıklarıyla demokrasi nöbetini tutmaya devam etti. “Bizlerin en mutlu günü vatanımızın ve milletimizin tehlikede olmadığı gün” diyen çiftler, “Demokrasimiz için bugün de nöbetimizi devam ettireceğiz” dediler.

Genç çiftlere bir ömür boyu mutluluk dileyen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “En mutlu günlerinde bile vatan, bayrak için nöbet tutan sizler olduğunuz sürece bizleri kimse parçalayamaz, kimse bölemez” dedi.

ESKİŞEHİR

7 cüceler demokrasi nöbetinde

Eskişehir'de 15 Temmuz gecesinden bu yana devam eden demokrasi nöbetine oynadıkları tiyatro oyunları ile tanınan Eskişehirli 7 cüceler de destek verdi.

Eskişehir'de vilayet meydanını her akşam dolduran vatandaşlar, sabaha kadar demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyorlar. Eskişehir'de 'Pamuk Prenses ve 7 Cüceler' adlı amatör tiyatro topluluğunda oynayan 7 cüceler ise, bu akşamki nöbete katılarak birlik mesajı verdiler. Çalan şarkılara sahneden eşlik eden 7 cüceler, darbe sorumlularının en kısa zamanda cezalandırılmasını istediler. Türkiye için nöbet tuttuklarını belirten 7 cüceler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Tamam" diyeceği güne kadar da meydanlarda olacaklarını sözlerine eklediler.

Haberin Devamı

KİLİS

Haberin Devamı

Kilis’te demokrasi nöbeti 19. gününde sürerken, ses sanatçısı Murat Fındık nöbet tutan vatandaşlar için birbirinden güzel türküler söyledi.

15 Temmuz 2016 Cuma gecesi yapılan darbe girişiminin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Kilis’te de demokrasi nöbeti Kilisliler'in yoğun katılımı ile sürüyor. Ellerine Türk bayraklarını alan Kilisliler, Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbetine akın etti. Kilisli yerel ses sanatçısı Murat Fındık, söylediği türküler ile vatandaşları coşturdu. Vatandaşlar, konser boyunca cep telefonları ile görüntü ve fotoğraf çekti. Demokrasi nöbetine katılanlara Kızılay, nakliyatçılar ile Öğretmenevi de ikramlarda bulundu.

Haberin Devamı

KIRŞEHİR

İstiklal Marşı'nı okurken ağlayan çocuktan darbecilere mesaj
Kırşehir'de demokrasi nöbetinin 19. gününde vatan hainlerine okuduğu İstiklal Marşı ile seslenen ve bu sırada ağlamaya başlayan küçük çocuk herkesi duygulandırdı.
Tüm ülkede olduğu gibi Kırşehir’in Boztepe ilçesinde de vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor. Cacabey Meydanı'nda nöbete katılan Mehmetçik İlköğretim Okulu öğrencisi Hasan Şahin (9), meydandaki görevliye hainlerin ders alması için İstiklal Marşı'nı okumak istediğini söyledi. Görevlinin kırmadığı ilköğretim öğrencisi, İstiklal Marşı'nın 3. kıtasını okurken duygulanarak ağlamaya başladı. Meydanda bulunanların ayağa kalkarak alkışlaması ile kaldığı yerden İstiklal Marşı'nı okumaya devam eden Şahin, 10. kıtayı bitirene dek gözyaşlarına hakim olamadı. İstiklal Marşı bittikten sonra Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli'nin yanına giden küçük çocuk, vatan hainlerine karşı İstiklal Marşı'nı okuduğunu söyledi.
Ayrıca meddah Ufuk Cengiz tarafından kahramanlık hikayeleri anlatıldı.
DİYARBAKIR
Diyarbakır’da bir grup askerin darbe girişimini protesto eden vatandaşların demokrasi nöbeti sürüyor.
15 Temmuz gecesi TSK içine sızmış bir grup askerin darbe girişiminde bulunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın alanlara davet ettiği vatandaşların demokrasi nöbeti sürüyor. İlk günden bu yana çağrıya cevap veren Diyarbakır halkı, demokrasi nöbetinin 19. gününde de alanlara koştu. Etkinliğin yapıldığı Kayapınar ilçesi Park Orman’a akın eden vatandaşlar, hınca hınç alanı doldurdu. Ellerinde Türk bayrakları ile gelen vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor.
Demokrasi nöbetine katılan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı üzerine alanlara çıktıklarını söylediler. Darbe girişiminde bulunan şahısların asla affedilmemesi gerektiğini belirten Diyarbakırlılar, Fethullah Gülen’in idam edilmesini istediler.
ÇANAKKALE
Çanakkale’de demokrasi nöbeti devam ediyor. Yüzlerce vatandaş, demokrasi nöbeti için İskele Meydanı'nda buluştu.
Çanakkale’de demokrasi nöbeti, 19’uncu gecesinde İskele Meydanı'nda sürüyor. Saat 21.00’de başlayan programa yüzlerce vatandaş katıldı. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan'ın eşi Kevser Turan, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ ve AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Saime Çetin Aydoğan, çocuklarıyla birlikte demokrasi nöbetine katılan vatandaşları selamladı. Daha sonra şehitler için saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Demokrasi nöbetine katılan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencisi Burkina Fasolu Muhammed Ganontory tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. Hayırseverler tarafından vatandaşlara pilav, ayran, su ve çay ikram edildi. Ayrıca demokrasi nöbetinde Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Çanakkale İl Müdürlüğü stant açarak, vatandaşlara broşür dağıttı. Çanakkale Valisi Hamza Erkal'ın vatandaşlara hitap ettiği programda, ünlü sunucu Bekir Develi bir söyleşi gerçekleştirdi.
SAMSUN

Samsun’da demokrasi nöbeti 19. gündür devam ediyor. AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, “Bu millet olduğu müddetçe Türkiye’de hiç kimse kendi borusunu öttüremez” dedi.

Samsunlu vatandaşlar 15 Temmuz gecesinden bugüne kadar Cumhuriyet Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine aralıksız devam ediyor. Meydanda toplanan binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla vatan için çeşitli sloganlar atarken, FETÖ lideri Fethullah Gülen için de idam taleplerini yinelediler. Meydandaki gösteriler, ilahi dinletisi, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve semazen gösterisi ile devam etti.

Vatandaşların 18 gündür meydanları ilk günkü gibi doldurduğunun altını çizen Başkan Muharrem Göksel, “Demokrasi nöbeti 18. gününde de aynı ilk günündeki aşkla devam ediyor. Samsunlu hemşehrilerimiz hiç yılmadan sonuna kadar demokrasisine ve iradesine sahip çıkıyor. Bu vatanın sahibi halktır. Bu halkın önünde hiçbir irade yoktur. Halk iradesini net olarak kullanıyor ve samimiyetle davasına sahip çıkıyor. İl başkanı olarak vatandaşlarımızla beraber burada olmaktan gurur duyuyoruz. Coşku hiç bitmeden devam ediyor ve bayrağın kutsal olduğunu buradan herkese gösteriyorlar. Bu millet olduğu müddetçe Türkiye’de hiç kimse kendi borusunu öttüremez. Halk ne derse o olur. Halkın ne dediği de meydanlarda bellidir. Halk, ‘Ben Recep Tayyip Erdoğan’a yetkiyi verdik. Erdoğan başkomutandır. Biz onun arkasındayız’ diyor. 81 ilde aynı şekilde devam ediyor. Nasıl Çanakkale Savaşı’nda halk hep beraber cepheye ölüme gitmişse, burada da hep beraber mücadeleyi kabul etmiş sonuna kadar demokrasiyi savunmakta kararlı görünüyorlar. Türk halkı budur. Birlik ve beraberliği en sıkışık dönemde sergileyebilen bir ırktır. Bu vatandaşlarımızın hepsine teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Darbe girişimine tepkilerini gösteren vatandaşlar ise Fethullah Gülen’in Türkiye’ye getirilip idam edilmesini istediler.

AĞRI

Fethullahçı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişiminin ardından düzenlenen demokrasi nöbeti, Ağrı'da 19’uncu gününde de sürüyor.

15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY üyesi bir grup askerin darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın alanlara davet ettiği vatandaşların milli irade nöbetleri devam ediyor. Milli iradeye sahip çıkmak için vatandaşlar, ellerinde bayraklarla demokrasi nöbetinin 19’uncu gününde de alanlara koştu. Ağrı Valiliği önünde devam eden demokrasi nöbetinde vatandaşlara hitap eden Ağrı Valisi Musa Işın, “FETÖ’yü de, FETÖ’nün çetelerini de, bütün hainleri de yenmesini bildik. Bu millet ne kadar aziz bir millet olduğunu, ne kadar vatansever olduğunu, ne kadar kahraman olduğunu o gece gösterdiniz ,18 gündür de gösteriyorsunuz” dedi.

“Ölürüz ancak bayrağımızı yere indirmeyiz” diyen Vali Işın, “İki şey denenmez; biri ölüm, diğeri devletsizlik. Ben öleyim tekrar geri geleyim, böyle bir imkan yok. Ben bu devleti yıkayım tekrar yeni bir devlet kurayım. Böyle bir imkanın olmadığını Suriye'de, Irak'ta, Filistin ve Afganistan'da görüyoruz. Bu alçakların bütün derdi Suriye, Lübnan, Irak ve Filistin gibi yapmaktı. Ama Allah bu milletin bayrağını yere düşürmez. Bu millet Türk'ü, Arap'ı, Laz'ı ve Kürt'ü ile bin yıldır İslamiyet'e hizmet ediyor” diye konuştu.

Vali Işın, “Biz milletimizin iradesi ve gücü ile ölürüz ama memleketimizi teslim etmeyiz. Ölürüz ama bayrağımızı indirmeyiz. Ölürüz ezanımızı susturmayız. Ölürüz vatanımızı çiğnetmeyiz. Bizde bu irade ve cesaret olduktan sonra hiçbir kimse bize bir şey yapamaz” dedi.

Dün Bingöl'de 7 polisin şehit olduğunu da hatırlatan Vali Işın, “Onları lanetliyoruz” ifadelerini kullandı.

KARABÜK
Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkileri sürüyor.
Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, toplu halde namaz kıldı. Daha sonra kurulan sahne önünde toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla darbeye tepki gösterdi.
Karabük'ün Safranbolu ilçesinde de vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimine tepkilerini sürdürüyor. Misak-ı Milli Meydanı'nda toplanan vatandaşlar toplu halde yatsı namazını kıldıktan sonra meydanda İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından kahramanlık türküleri seslendirildi.
Meydanda demokrasi nöbeti tutanlardan Sadık Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düzenleyeceği mitinge siyasi parti genel başkanlarını davet etmesinin önemli olduğunu belirterek, "Fırsat bulursam katılmayı düşünüyorum. Böyle zamanlarda ortaya konulan birlik ve beraberlik diğerlerine göre çok farklı. Çok farklı bir ortamdan geçiyoruz, bunun farkındayız. İnşallah bütün dünya Müslümanları ve ülkemiz için en güzel şekilde sonuçlanacağını biliyoruz" diye konuştu.
Vatandaşlardan İsmail Vural da daveti anlamlı bulduğunu ifade ederek, " Türk milleti, tanka, uçağa ve en modern silahlara karşı göğsünü siper etti. İkinci bir Çanakkale yaşadık. Bu cennet vatanı peşkeş çektirmedik, çektirmeyeceğiz. Gördüm ki Meclis'te bir karar alındı. Meclis'teki 4 siyasi parti bir deklarasyon yayınladı. Türk milleti, Meclisi, sivil toplum kuruluşları teröre karşı yek vücut oldular." dedi.
BARTIN
Bartın'da da FETÖ'nün darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor. Cumhuriyet Meydanı'nda Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, FETÖ ve elebaşı Fetullah Gülen aleyhinde slogan attı. Vatandaşlara çay, çorba, pilav ve aşure ikram edildi.
GİRESUN
’Demokrasi nöbetinde’ kan bağışı yaptılar.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla ‘Demokrasi Nöbeti’ tutan vatandaşlar kan bağışında bulundu. Giresun Kızılay Kan Merkezi tarafından demokrasi nöbetinin aralıksız olarak sürdürüldüğü meydanda düzenlenen kan bağışı kampanyası Espiye ilçesinde de yoğun ilgi gördü.

"Kanın acil ihtiyaç değil, sürekli ihtiyaçtır" sloganıyla yürütülen kampanya kapsamın da Espiye’de bir gece 45 ünite kan bağışı yapıldı.

Darbeye karşı demokrasi nöbetinin tutulduğu Espiye'de akşam saatlerinde meydanda toplanan vatandaşlardan kan bağışına yoğun ilgi olduğunu belirten Dr.Bülent Karadeniz, bir gecede 45 ünite kan bağışı yapıldığını söyledi.

Sıcakların artması ile birlikte kan bağışlarında düşüşlerin yaşandığını belirten Karadeniz, “ halkın kan bağışına olan ilgisinin Kızılay'ın yapmış olduğu eğitim çalışmaları sayesinde kan bağışları istikrarını korudu. Hastanelerde kan bekleyen hastaların sayısının sürekli artıyor ve buna bağlı olarak kanın da sürekli bir ihtiyaç olduğu bir kez daha ortaya çıkmış oluyor” dedi.

Öte yandan ilçede görev yapan din görevlileri tarafından da her gece demokrasi şehitleri için Kuran-ı Kerim okunuyor.

Haberin Devamı