Gazete Vatan Logo

Halkalı'da "Evrensel Aşure Matem Merasimi"

Halkalı'da "Evrensel Aşure Matem Merasimi"

KÜÇÜKÇEKMECE Halkalı’da "Evrensel Aşure Matem Merasimi" düzenlendi. Vatandaşlar Karbela’da yaşanan acıları hissetmek için elleriyle göğüslerine vurdu, program boyunca göz yaşı döktü.

Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde, Hz.Muhammed’in torunu İmam Hüseyin ve beraberindeki 71 kişinin Kerbela’da öldürülmesinin 1376. yılı nedeniyle "Evrensel Aşure Matem Merasimi" düzenlendi. Törene İstanbul’un dört bir yanından çok sayıda kişi katıldı; gösteri merkezi doldu taştı.

Yasın sembolü siyah elbiseler giyen vatandaşlar ellerinde, "Ya Hüseyin", "Ya Zeyneb", "Her Gün Aşura, Her Yer Kerbela" yazılı pankart ve dövizler taşıdı. Yine yüzlerce kişi gösteri merkezinin dolması nedeniyle programı dışarıda dev ekrandan izledi.

Törende Karbela’da ölenler için mersiye okundu, ağıtlar yakıldı. Ağıtlar sırasında vatandaşlar Karbela’da yaşanan acıları hissetmek için elleriyle göğüslerine vurdu, program boyunca göz yaşı döktü.

"BURASI BİZİM VATANIMIZ, BURASI BİZİM EVİMİZ"

Törende konuşan ve birlik beraberlik mesajları veren Türkiye Caferileri Genel Başkanı Selahattin Özgündüz, "Bugün bu salon ve etrafındaki meydanları dolduran yüz binler ne kimlik taşıyor, fikirleri nedir, duyguları nedir, hangi ülkeye bağlıdırlar? Bu sorular birçok kişinin belki de kafasını kurcalıyor. Bu camiadan birisi olarak ilan ediyorum. Bu camianın kırmızı çizgisi dini inancıyla birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bekasıdır, bu cennet vatanın bütünlüğüdür, bu necip milletin tamamının birliği dirliğidir. Bu cennet vatanın necip evlatları Türkü’ne de, Kürdü’ne de, Laz’ına da, Çerkez’ine de, Boşnak’ına da, Arnavut’una da cümlesine kurban olurum. Buraya biz misafir gelmedik. Burası bizim vatanımız, burası bizim evimiz. 60 yakın İslam ülkesinin hepsi bizim için önemlidir" dedi.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Kerbela olayını temsil eden tiyatro oyunu sergilendi.

GÜVENLİK ÖNLEMİ...

Bu arada Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’ne çıkan birçok cadde sabah erken saatlerden itibaren araç trafiğine kapatıldı, vatandaşlar gösteri merkezine yürüyerek geldi. Katılımcılar hem özel güvenlik hem de polislerin üst aramasından geçirildi.

Haberin Devamı

Üst aramaları yapılırken de polis kameralarının törene gelenleri tek tek kaydetmesi dikkat çekti.