Gazete Vatan Logo

Halit Ergenç kimdir?

Başarılı oyuncu Halit Ergenç'in hayatı oldukça merak ediliyor. Muhteşem Yüzyıl, Vatanım Sensin gibi önemli dizilere damga vuran Halit Ergenç'in kim olduğunu haberimizde derledik. İşte Halit Ergenç hakkında merak edilenler...

Halit Ergenç kimdir?

Başarılı oyunculuğu ile dizilerde oldukça dikkat çeken Halit Ergenç, Vatanım Sensin dizisindeki rolüyle ve performansıyla gündeme oturdu. Peki Halit Ergenç kimdir? Halit Ergenç hangi projelerde rol aldı. İşte tüm detaylar...

HALİT ERGENÇ KİMDİR?

30 Nisan 1970 İstanbul doğumlu olan Halit Ergenç, Türk dizi, film ve tiyatro oyuncusudur. Ünlü oyuncu Bergüzar Korel'in eşi ve iki çocuk babası olan Halit Ergenç, ortaöğrenimini Beşiktaş Atatürk Lisesi'nde tamamlamıştır. 1989’da İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri'nden ikinci senesinde ayrılan Ergenç, aynı sene girdiği Mimar Sinan Üniversitesi Opera ve Müzikal Tiyatro Oyunculuğu bölümlerini bitirmiştir.

Oyunculuk kariyerinde önemli bir yere sahip olan müzikal, opera ve bale çalışmaları arasında The Adventures of ZAK-New York,Kiss Me Kate, Tatlı Charity,Beni Seviyor,Kral ve Ben, Amphitrion, Evita, Hayalet ve Ötekiler,Şarkılar Susarsa bulunmaktadır. Tiyatro çalışmalarına ise Bugün Git Yarın Gel,Popcorn, Arapsaçı, Sevgilime Göz Kulak Ol oyunlarıyla devam eden sanatçının beyazperdede de rol aldığı önemli projeleri bulunmaktadır. Halit Ergenç’in televizyon kariyerinde Hiç Yoktan aşk, Ölümün El Yazısı televizyon filmlerini, Böyle mi Olacaktı, Kara Melek, Dedem Gofret ve Ben, Esir Şehrin İnsanları, Zerda, Aliye gibi başarılı dizi projeleri izlemiştir.

Haberin Devamı

Televizyon ve sahne çalışmaları dışında program sunuculuğu ve reklam filmlerindeki performanslarıyla da son derece başarılı olan sanatçı, halen dizilerde başarılı bir görüntü çiziyor. Büyük Teklif adlı Yarışma programını sunarak sunuculuktaki başarısını da ekranlara yansıttı. Sanatçı izlenme rekorları kıran Binbir Gece adlı televizyon dizisinde de rol almıştır. 2006 senesinde bu dizideki rolü ile en iyi erkek oyuncu dalında Altın Kelebek ödülünü kazanmıştır.