Gazete Vatan Logo

Haliç Üniversitesi eğitimde ‘çağdaş kaliteyi’ hedefliyor

Haliç Üniversitesi’nin temel hedefleri öğretim elemanı yetiştirmek ve bilimsel kazanımları toplumun yararına sunmaktır

Haliç Üniversitesi, öğrencilerinin bilim ve teknolojiyi bilen ve kullanan uzmanlar olarak yetişmesi için “eğitimde çağdaş kalite” prensibini hedefleyen bir üniversitedir. Haliç Üniversitesi’nin tüm programları çağın yenilik ve işleyiş dinamikleri takip edilerek ve uluslararası platformda rekabet edebilecek mesleki bilgi ve donanıma sahip kaliteli insan gücü yetiştirme prensibi esas alınarak hazırlanmıştır. Bu paralelde, Haliç Üniversitesi’nin lisans ve yüksek lisans bölümleri dolayısıyla meslek dalları, dünya çapında rekabeti şekillendiren meslek grupları arasında yer almaktadır.

Uluslararası akademik ve profesyonel deneyime sahip seçkin eğitim-öğretim kadrosu: Haliç Üniversitesi’nin öğrencilerine sunduğu en öncelikli avantaj, Türkiye ve dünyanın en saygın üniversitelerinden öğretim kadrosuna katılan seçkin ve fark yaratan akademisyenlerdir. Haliç Üniversitesi, öğretim kadrosunu konularında uzman, dünyaya açık, deneyimli, vizyoner, gençleri iş hayatının dinamiklerine gerek teorik, gerek pratik uygulamalarla hazırlayan, öğrencilere “araştırmayı, düşünmeyi, yaratmayı ve öğrenmeyi öğreten” akademisyenlerden oluşturmaya özen göstermektedir.

Öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı 8: Bu mükemmel oran, öğretim elemanlarının öğrencilerle daha yakından ilgilenmelerini mümkün kılmaktadır.

Mükemmel öğretim üyesi-öğrenci iletişimi: Haliç Üniversitesi öğretim üyeleri öğrencileriyle “Öğrenci Odaklı Üniversite” üzerine kurulu ve üniversitenin kurumsal kültürüyle özdeşleşen bir diyalog sistemi çerçevesinde iletişim kurmaktadır. Bu sistem, öğretim elemanlarına getirilen zorunlu görüşme saatleri ve yöneticilere verilen özel görevlerle en üst düzeyde fonksiyon kazanmaktadır. Sevgi ve saygı endeksli bu sıcak aile atmosferi üniversitemizin temel özeliklerindendir.

Güncel, girişimci ve sosyal bir dünya insanı yetiştirme hedefi: Haliç Üniversitesi, öğrencilerin hızla değişen ülke ve dünya gündemine adapte olmalarını mümkün kılacak güncel ve pratik bilgilerle donatılması, iş hayatının dinamikleriyle tanışması ve sosyal yönü kuvvetli dünya bireyleri olarak yetişmesini hedeflemektedir. Ayrıca mezuniyet sonrası öğrencilerinin sadece uzmanlaştıkları mesleki konuları iyi bilen profesyoneller olarak değil, aynı zamanda toplum, ülke ve dünya gerçeklerini tanıyan, sosyal sorumluluk bilinci yüksek ve üretken bireyler olarak hayata atılmalarını amaçlamaktadır.

Haliç Üniversitesi bir yaşam okuludur

Sevgili öğrenciler, üniversitemizde heyecan ve azimle çalışan, sorgulayan ve araştıran öğrenciler yetiştirme gayreti içindeyiz. Haliç Üniversitesi, öğrencilere sadece bilgiye ulaşma ve onu kullanma yöntemleri veren bir üniversite olmayıp, aynı zamanda öğrencilerini yaşama hazırlayan bir yaşam okuludur. Bu bağlamda, eğitimin bir meslek bilinci ve becerisi dışında, insana neler kazandırabileceği, ders dışı faaliyetler, öğrenci kulüpleri ve öğrenci konseyi sayesinde ayrıntılı bir şekilde öğrencilere verilmeye çalışılmaktadır.

Yeni bir çağ

Türkiye’de maalesef ilköğretimden başlayarak üniversiteye kadar devam eden süreç içinde daha çok ezbere ve test sistemine dayalı bir eğitim sistemi uygulanmaktadır. Bunun sonucu olarak da gençlerimizin yaratıcılık ve hayal güçleri körelmektedir. Üniversitemizde yeni bir çağ başlatmak ve içimizde mevcut potansiyeli tekrar açığa çıkartmak bizim görevimizdir. Hayattaki başarı okulda ders ezberleyerek alınan notlardan ziyade, konulara derinlemesine hakim olup, olayları iyi analiz etmek ve aralarında bağ kurabilmekten geçer. Her türlü bilgiye ulaşmanın son derece kolay olduğu günümüzde artık bilgiyi kullanmayı bilmenin daha önemli olduğu açıktır. Sizleri, öğretim hayatını sektörler ve yaşamla entegre etmeyi amaçlayan bu yenilikçi yapının bir parçası olmaya, güçlü akademik kadromuzla mükemmellik hedefimize beraber ilerlemeye davet ediyoruz.

Ulaştığımız hedef mükemmel

Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Gündüz Gedikoğlu: “Büyük bir mutlulukla belirtmek isterim ki, üniversitemizin her geçen gün daha mükemmel sonuçları hedefleyerek ulaştığı başarı gurur vericidir.”

Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Gündüz Gedikoğlu gençlere şöyle seslendi: “Sevgili öğrenciler, üniversitemiz 2008-2009 akademik yılı sonunda sekizinci mezunlarını verdi. Eşsiz bir gayret ve başarma azmiyle canla başla çalışarak mezuniyet zaferini göğüsleyen gençlerimizi içtenlikle tebrik ediyor, büyük bir güven içinde evlatlarını Haliç Üniversitesi’ne teslim eden ailelerini de kutluyorum. Ayrıca öğrencilerimizin fevkalade iyi yetişmiş birer dünya insanı olarak hayata atılabilmeleri için tüm bilgi birikimi ve deneyimlerini yüksek kalite standardı hedeflerinden asla taviz vermeden seferber eden değerli öğretim üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Üniversitemizin kuruluş aşamasından beri temel amacımız, öğrencilerimize çağdaş ve kaliteli eğitim öğretim hizmeti sunmanın yanı sıra onları dürüst, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, vizyon sahibi, ülkesine, milletine ve insanlığa faydalı aydın gençler olarak yetiştirmek ve uluslararası platformda ön plana çıkabilecek uzman profesyoneller olmalarını sağlamaktır.

Gurur kaynağımız

Büyük bir mutlulukla belirtmek isterim ki, üniversitemizin her geçen gün daha mükemmel sonuçları hedefleyerek ulaştığı başarı düzeyi, öğrencilerimizin akademik ve kişisel gelişim grafikleri ayrıca bilim, kültür, sanat ve spor alanlarındaki atılımlarımız hedeflerimize ulaşmak için verdiğimiz titiz çabanın en güzel kanıtıdır ve tüm Haliç Üniversitesi camiasının en büyük gurur kaynağıdır. Kurucu vakfımızın sağlık hizmetlerinde ulaştığı üstün başarıya paralel olarak Haliç Üniversitesi’nin bilim ve teknolojiyi benimsemiş, öğrencilerimizin çok boyutlu düşünebilen, yaratıcı, üretken ve girişimci bireyler olarak topluma kazandırılmaları ve üniversitemizin uluslararası standartlarda akademik altyapıya sahip bir bilgi çağı kurumu olabilmesi için büyük bir özveriyle çalışan eğitim-öğretim kadromuz geçlerimize her açıdan örnek ve destek olacaktır.”

Tanıtım ve Tercih Danışmanlığı Günleri

HALİÇ Üniversitesi, tercih döneminde aday öğrenci ve velilerin sorularını yanıtlamak amacıyla 13 Temmuz-

1 Ağustos 2009 tarihleri arasında meslekler, bölümler ve puanlar konusunda bilgilendirme ve tercih danışmanlığı hizmeti veriyor. Haliç Üniversitesi öğretim görevlileri ve deneyimli rehberlik biriminin yanı sıra Üniversite Tercih Danışmanı Sadık Gültekin’in de katılımıyla düzenlenecek ve hafta sonları da dahil olmak üzere her gün 10.00-24.00 saatleri arasında öğrenci ve velileri ağırlayacak olan “Tanıtım ve Tercih Danışmanlığı Günleri”, Mecidiyeköy Kampüsü’nde gerçekleşecek. Haliç Üniversitesi Tanıtım ve Tercih Danışmanlığı başvurusu için: Adaylar www.halic.edu.tr web sitesindeki “ÖSS Tercih Danışmanlığı” penceresinden bağlanarak veya

(0212) 275 20 20 no’lu telefondan randevu alabilir.

Burs olanakları

ÖSS BURSU: Ortalamaya ve sınıf geçme durumuna bakılmaksızın yabancı dil hazırlık sınıfının yanı sıra normal eğitim-öğretim süresince (4 yıl) devam eder.

ÖSS BAŞARI BURSU: Türkiye genelinde ilk 1000 öğrenci arasında yer alan ve kayıt yaptıran öğrencilere % 100, 1000-5000 arasında yer alan öğrencilere % 50 oranında eğitim-öğretim katkı payı verilecektir.

BAŞARI BURSU: Haliç Üniversitesi’nde burssuz okuyan ve kayıtlı olduğu programa en az 2 yarıyıl devam eden ve üstün başarı gösteren öğrencilere, o yarıyılı izleyen eğitim-öğretim yılı için geçerli olmak üzere verilen karşılıksız burslardır. Bursun miktarı her eğitim-öğretim yılında elde edilen dereceler göz önünde tutularak rektörlüğün önerisi üzerine Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir.

SPOR VE KÜLTÜR-SANAT BURSLARI: Haliç Üniversitesi’nde burssuz okuyan, kayıtlı olduğu programa en az 2 yarıyıl devam eden ve üniversiteyi spor ve kültür-sanat alanında başarıyla temsil eden öğrenciler Rektörlüğün önerisi ile Mütevelli Heyeti’nin belirlediği oranlarda karşılıksız burs almaya hak kazanırlar.

MÜTEVELLİ HEYETİ BURSLARI: Haliç Üniversitesi’nde öğrenim gören ve maddi desteğe ihtiyacı olanlara Mütevelli Heyeti tarafından verilen burslardır.

Sayılarla Haliç

Lisans öğrencisi: 3694

Bölüm sayısı: 31

Akademisyen sayısı: 477

Öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı: 8



ÖSS Tercih Rehberi

HALİÇ Üniversitesi, üniversite adaylarının sorularına sanal ortamda da yanıt veriyor. www.halic.edu.tr adresinden erişilebilecek “ÖSS Tercih Danışmanlığı” başlığı altındaki özel bölümde, puan hesaplama ve tercih motoru hizmetleri verilecek. Aynı zamanda Eğitim Danışmanı Sadık Gültekin önderliğindeki “Uzman Rehberlik Servisi” tarafından hazırlanan ve adaylara yol gösterici özellikteki görüş ve makaleler de yer alacak.

K O N T E N J A N L A R

AKADEMİK BİRİMLER PUAN TÜRÜ KON.

Fen-Edebiyat Fakültesi

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı DİL 50

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı (Burslu) DİL 5

Moleküler Biyoloji ve Genetik SAY-2 40

Moleküler Biyoloji ve Genetik (Burslu) SAY-2 5

Mütercim-Tercümanlık (İng.) DİL 30

Mütercim-Tercümanlık (İng.) (Burslu) DİL 5

Psikoloji EA-2 60

Psikoloji (Burslu) EA-2 5

Uygulamalı Matematik SAY-2 40

Uygulamalı Matematik (Burslu) SAY-2 5

Uygulamalı Matematik (% 50 Burslu) SAY-2 5

İşletme Fakültesi

İşletme EA-2 80

İşletme (Burslu) EA-2 2

İşletme (İngilizce) EA-2 50

İşletme (İngilizce) (Burslu) EA-2 3

Turizm İşletmeciği EA-2 60

Turizm İşletmeciği (Burslu) EA-2 2

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik EA-2 50

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik (Burslu) EA-2 5

İşletme Enformatiği EA-2 40

İşletme Enformatiği (% 50 Burslu) EA-2 5

İşletme Enformatiği (% 100 Burslu) EA-2 5

Halkla İlişkiler ve Tanıtım EA-2 60

Halkla İlişkiler ve Tanıtım (% 50 Burslu) EA-2 5

Halkla İlişkiler ve Tanıtım (% 100 Burslu) EA-2 5

Mimarlık Fakültesi

Mimarlık SAY-2 70

Mimarlık (Burslu) SAY-2 5

Mühendislik Fakültesi

Bilgisayar Mühendisliği SAY-2 60

Bilgisayar Mühendisliği (Burslu) SAY-2 4

Bilgisayar Mühendisliği (% 50 Burslu) SAY-2 6

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği SAY-2 60

Elektronik ve Haberleşme Müh. (Burslu) SAY-2 4

Elektronik ve Haberleşme Müh.(% 50 Burslu) SAY-2 6

Endüstri Mühendisliği SAY-2 60

Endüstri Mühendisliği (Burslu) SAY-2 4

Endüstri Mühendisliği (% 50 Burslu) SAY-2 6

Hemşirelik Yüksekokulu SAY-1 60

Hemşirelik Yüksekokulu (Burslu) SAY-1 6

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu

Beslenme ve Diyetetik SAY-1 45

Beslenme ve Diyetetik (Burslu) SAY-1 5

Beslenme ve Diyetetik (% 50 Burslu) SAY-1 5

Ebelik SAY-1 45

Ebelik (Burslu) SAY-1 5

Ebelik (% 50 Burslu) SAY-1 5

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon SAY-1 45

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (Burslu) SAY-1 5

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (% 50 Burslu) SAY-1 5

Güzel Sanatlar Fakültesi

Grafik Tasarımı Özel yetenek 50

Tekstil ve Moda Tasarımı Özel yetenek 60

Plastik Sanatlar Özel yetenek 30

(Resim, Heykel, Takı Tasarımı, Seramik)

Fotograf ve Video Özel yetenek 30

Konservatuvar

Türk Musikisi Özel yetenek 40

Tiyatro Özel yetenek 30

Opera ve Konser Şarkıcılığı Özel yetenek 30

Mimarlık Fakültesi

İç Mimarlık Özel yetenek 60

Endüstri Ürünleri Tasarımı Özel yetenek 60

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

Spor Yöneticliği Özel yetenek 60

Spor Yöneticliği (% 50 Burslu) Özel yetenek 6

Spor Yöneticliği (% 100 Burslu) Özel yetenek 4

Antrenörlük Özel yetenek 60

Antrenörlük (% 50 Burslu) Özel yetenek 6

Antrenörlük (% 100 Burslu) Özel yetenek 4

Rekreasyon Özel yetenek 60

Rekreasyon (% 50 Burslu) Özel yetenek 6

Rekreasyon (% 100 Burslu) Özel yetenek 4

İLETİŞİM

Haliç Üniversitesi Mecidiyeköy Merkez Kampüsü

Büyükdere Cadaddesi No: 101 Mecidiyeköy/İstanbul

www.halic.edu.tr

YARIN: Zirve Üniversitesi

Haberin Devamı