Gazete Vatan Logo

Haliç Üniversitesi 10’uncu yılında yeni bölümler açıyor

Haliç Üniversitesi’nde Konservatuvar’ın yanı sıra Fen-Edebiyat, İşletme, Mühendislik, Mimarlık ve Güzel Sanatlar olmak üzere 5 fakülte, Hemşirelik, Sağlık Bilimleri ve bu sene eğitime başlayacak Beden Eğitimi ve Spor olmak üzere 3 yüksekokul ve bunlara bağlı
31 lisans bölümü yer alıyor

Haliç Üniversitesi, çeyrek asırdır uluslararası bir başarının sahibi olan Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı tarafından 14 Ocak 1998 tarih ve 4324 sayılı kanunla Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Gündüz Gedikoğlu önderliğinde kuruldu. 10’uncu yılını kutlayan Haliç Üniversitesi’nde Konservatuvar’ın yanı sıra Fen-Edebiyat, İşletme, Mühendislik, Mimarlık ve Güzel Sanatlar olmak üzere 5 fakülte, Hemşirelik, Sağlık Bilimleri ve bu sene eğitime başlayacak Beden Eğitimi ve Spor olmak üzere 3 yüksekokul ve bunlara bağlı 31 lisans bölümü yer alıyor. Kuruluş kanunda yer alan Tıp Fakültesi de yakın bir gelecekte eğitim vermeye başlayacak.

Sıcak bir aile atmosferi

İstanbul’un en merkezi semtlerinden Fındıkzade, Şişhane ve Mecidiyeköy’deki üç yerleşkede hizmet veren Haliç Üniversitesi, şehrin önemli ulaşım ve taşımacılık arterlerinin kesişme noktasına yürüme mesafesindeki ideal konumuyla öğrenciler için büyük avantaj sağlıyor. Kent üniversitesi olma özelliğiyle de öğrencilerinin, ders dışı zamanlarında tarih ve kültür kenti İstanbul’un sayısız etkinliklerinden faydalanmalarını mümkün kılıyor. Öğretim üyeleri, öğrencilerle “Öğrenci
odaklı eğitim” sistemi üzerine kurulu ve Haliç Üniversitesi’nin kurumsal kültürüyle özdeşleşen bir diyalog çerçevesinde iletişim kuruyorlar. Öğrencileri, eğitim-öğretim sistemi içine büyük başarıyla çeken ve öğrenci başarısını olumlu etkileyen, sevgi, saygı ve üretime
endeksli bu sıcak aile atmosferi üniversitenin tem-el özeliklerindendir.

İnsanlığa hizmet eden gençler yetiştirmek en büyük hedefimiz

1998-1999 eğitim-öğretim yılında 2 fakülte ve
3 programda 48 lisans öğrenciyle öğretim hayatına başlayan üniversitemiz, 2007-2008 eğitim-öğretim yılında 5 fakülte ve 3 yüksekokuluna bağlı 26 programda 3124 lisans, 3 enstitüye bağlı 14 programda 452 lisansüstü öğrencisine eğitim veriyor. 2008-2009 akademik yılında eğitime başlayacak olan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na bağlı Spor Yöneticiliği, Antrenörlük ve Rekreasyon bölümleri ve İşletme Fakültesi bünyesinde yer alan Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile İşletme Enformatiği bölümleriyle program sayısını 31’e yükseltiyor. Sevgili gençler, Haliç Üniversitesi’nde eğitim-öğretim görürken üniversitemizin misyonunu belirleyen ilkeler ışığında,Çağdaş medeniyetler düzeyi

* Atatürk ilke ve inkılaplarına, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışına bağlı,
* Küreselleşen dünyamızla bütünleşebilen,
* Bilgi toplumuna ayak uydurabilen,
* Ülkenin ekonomisine devingenlik getiren, rekabet gücünü yükselten,
* Çağdaş medeniyetler düzeyinin de üstüne çıkmayı kutsal bir görev bilen,
* İnsana ve insanlığa hizmet eden,
* Gençler arasında ulusal ve uluslararası düzeyde karşılıklı anlayışı geliştirmeyi ve dostluklar kurulmasını sağlamasını bilen gençler olarak yetiştirilmenizi ve bilim, sanat ve spor alanlarında uluslararası düzeyde söz sahibi olmanızı istiyoruz. Eğitimde kaliteyi sizlerle birlikte yaşamak istiyoruz.

Gerçek bir kent içi üniversitesiyiz
ÜNİVERSİTEMİZİ 10 yıl önce kurarken amacımız öğrencilerimizin kendilerini çevreden soyutlamadan toplumla birlikte yaşayabilecekleri yerlerde eğitim yapmalarını sağlamaktı. Bu fikirle kurulan Haliç Üniversitesi 10 yılda Mecidiyeköy, Şişhane ve Fındıkzade kampüsleriyle gerçek bir şehir içi üniversite kavramını gerçekleştirdi. Haliç Üniversitesi kuruluş aşamasından beri, öğrencilerine çağdaş ve kaliteli eğitim-öğretim hizmeti sunmanın yanı sıra onları dürüst, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, vizyon sahibi, ülkesine, milletine ve insanlığa faydalı aydın gençler olarak yetiştirmeyi ve uluslararası platformda ön plana çıkabilecek uzman profesyoneller olmalarını sağlamayı amaçlıyor. Üniversitemizin her geçen gün daha mükemmel sonuçları hedefleyerek ulaştığı başarı düzeyi, öğrencilerimizin akademik ve kişisel gelişim grafikleri ayrıca bilim, kültür, sanat ve spor alanlarındaki atılımlarımız hedeflerimize ulaşmak için verdiğimiz titiz çabanın en güzel kanıtıdır .

Kıvanç duyuyoruz

Sağlıkla sporun kardeş konular olduğu bilinciyle bu yıl açılan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile sağlıklı yeni nesiller yetiştirecek olmanın haklı kıvancını duyuyoruz. Aynı zamanda yakın bir gelecekte Tıp Fakültesi’ni de açacağımızı tüm öğrencilerimize duyurmak istiyorum. Üniversitemizin kurucu vakfı olan Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı’nın sağlık hizmetlerinde ulaştığı üstün başarıya paralel olarak Haliç Üniversitesi’nin bilim ve teknolojiyi benimsemiş, öğrencilerimizin çok boyutlu düşünebilen, yaratıcı, üretken ve girişimci bireyler olarak topluma kazandırılmaları ve üniversitemizin uluslararası standartlarda akademik altyapıya sahip bir bilgi çağı kurumu olabilmesi için büyük bir özveriyle çalışan öğretim kadromuz gençlerimize her açıdan örnek ve destek olacaktır. Haliç Üniversitesi geldiği bu 10 yılda durmadan büyüyerek etkin ve kaliteli mezunlar vermeyi kendine amaç edindi.

Başarıyı bursla ödüllendiriyoruz

HALİÇ Üniversitesi’nde Yükseköğrenim Kurulu’nca belirlenen burslu kontenjanların yanı sıra öğrencilerin eğitimleri süresince gösterdikleri başarının ödüllendirilmesine yönelik burslar da bulunuyor.

ÖSS Bursu: Ortalamaya ve sınıf geçme durumuna bakılmaksızın yabancı dil hazırlık sınıfının yanı sıra normal eğitim-öğretim süresince (4 yıl) devam eder.

ÖSS Başarı Bursu: ÖSS sonucunda, puan türündeki sıralamada ilk 250 ile 251-2000 arasında yer alarak Haliç Üniversitesi’ne kayıt yaptıran öğrencilere, öğretim ücretlerine ek olarak dokuz ay süreyle karşılıksız burs verilir.
Başarı Bursu: Haliç Üniversitesi’nde burssuz okuyan ve kayıtlı olduğu programa en az iki yarıyıl devam eden ve üstün başarı gösteren öğrencilere o yarıyılı izleyen eğitim-öğretim yılı için geçerli olmak üzere verilen karşılıksız burslardır. Bursun miktarı her eğitim-öğretim yılında elde edilen dereceler göz önünde tutularak rektörlüğün önerisi üzerine Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir.
Spor ve Kültür-Sanat Bursları: Haliç Üniversitesi’nde burssuz okuyan, kayıtlı olduğu programa en az iki yarıyıl devam eden ve üniversiteyi spor ve kültür-sanat alanında başarıyla temsil eden öğrenciler rektörlüğün önerisi ile Mütevelli Heyeti’nin belirlediği oranlarda karşılıksız burs almaya hak kazanırlar.

Mütevelli Heyeti Bursları: Haliç Üniversitesi’nde öğrenim gören ve maddi desteğe ihtiyacı olanlara Mütevelli Heyeti tarafından verilen burslardır.

Bu yıl ilk kez öğrenci alacak olan yüksekokul ve bölümler

2008-2009 akademik yılına ilk kez öğrenci alacak Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu ve 5 yeni bölümle başlıyor. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde bulunan Spor Yöneticiliği, Antrenörlük ve Rekreasyon bölümlerinin yanı sıra İşletme Fakültesi’ne bağlı İşletme Enformatiği ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümleri bu sene ilk kez öğrenci alacak. Haliç Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile de akademik birikime sahip sporcular yetiştirmeye devam edecek. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu sportif faaliyetleri planlayabilen ve katılımı teşvik eden öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyor. Spor Yöneticiliği, Antrenörlük ve Rekreasyon bölümlerinde eğitim verecek olan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu özel yetenek sınavıyla öğrenci kabul edecek. Haliç Üniversitesi İşletme Fakültesi bünyesinde bu sene açılacak İşletme Enformatiği Bölümü Eşit Ağırlık 2 (EA2), Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ise, Sözel 2 (SÖZ2) puan türüyle öğrenci alacak.

5 fakülte 3 yüksekokul ve 31 lisans bölümü

* Konservatuvar’da 3 farklı lisans programı bulunuyor. Tiyatro, Türk Musikisi ve Opera ve Konser Şarkıcılığı bölümlerinde eğitim veriliyor.
* Fen Edebiyat Fakültesi’ne bağlı 5 bölüm bulunuyor. Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Psikoloji, Mütercim Tercümanlık ve Uygulamalı Matematik Bölümü.
* İşletme Fakültesi’nde İngilizce İşletme, Türkçe İşletme, Turizm İşletmeciliği, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümlerinin yanı sıra bu yıl ilk kez öğrenci alacak İşletme Enformatiği ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümleri yer alıyor.
* Mühendislik Fakültesi bünyesinde Bilgisayar Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinde eğitim veriliyor.
* Mimarlık Fakültesi Mimarlık, İç Mimarlık ve Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümlerinden oluşuyor.
* Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Grafik Tasarımı, Tekstil ve Moda Tasarımı, Fotoğraf ve Video ve Plastik Sanatlar (Resim, Heykel, Takı Tasarım ve Seramik) bölümleri yer alıyor.
* Sağlık Bilimleri Yüksekokulu bünyesinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyetetik ve Ebelik Bölümleri yer alıyor.
* Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda Spor Yöneticiliği, Antrenörlük ve Rekreasyon Bölümleri’nde eğitim verilecek.
* Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri enstitüsüne bağlı
13 yüksek lisans programının yanı sıra Türk Musikisi doktora programı da bulunuyor.

Tanıtım günleri

HALİÇ Üniversitesi, tercih döneminde aday öğrenci ve velilerinin sorularını yanıtlamak amacıyla 13 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında bilgilendirme ve tercih danışmanlığı hizmeti veriyor. Haliç Üniversitesi öğretim görevlileri ve deneyimli rehberlik biriminin yanı sıra Sadık Gültekin’in de katılımıyla düzenlenen ve hafta sonları da dahil her gün 10.00-24.00 saatleri arasında öğrenci ve velilerini ağırlayacak olan Tanıtım ve Bilgilendirme Günleri, Haliç Üniversitesi Mecidiyeköy Yerleşkesi’nde gerçekleşecek.

Rehberlik Servisi

HALİÇ Üniversitesi, üniversite adaylarının sorularına sanal ortamda da yanıt veriyor. www.halic.edu.tr adresinden erişilebilecek ÖSS Tercih Danışmanlığı başlığı altında, puan hesaplama ve tercih hizmetlerinin yanı sıra Eğitim Danışmanı Sadık Gültekin önderliğindeki Uzman Rehberlik Servisi tarafından hazırlanan ve adaylara tercih maratonu süresince yol gösterecek görüşler de yer alacak.

3500 HALİÇ Üniversitesi’nde 3500 öğrenci eğitim görüyor.

397 HALİÇ ’TE 222 tam zamanlı 175 yarı zamanlı toplam 397 öğre-
tim elemanı ders veriyor.

1728 HALİÇ Üniver-sitesi’ne bu yıl 1728 yeni öğrenci gelecek.

Yıllık ücret

HALİÇ Üniversitesi’nde yıllık öğrenim ücreti 7.500 YTL ile 15.000 YTL arasında değişiyor.

İletişim

HALİÇ Üniversitesi Mecidiyeköy Yerleşkesi
Büyükdere Cad. No: 101 Mecidiyeköy-İstanbul
P 0212-275 20 20
www.halic.edu.tr

Haberin Devamı