Gazete Vatan Logo

Halep’ten onları da kurtardık

Suriye’deki iç savaş sebebiyle ağır hasar gören Halep Hayvanat Bahçesi’nde tutulmakta olan 3 aslan, 2 kaplan, 2 ayı, 2 sırtlan Türkiye’ye nakledilerek güvence altına alındı

Halep’ten onları da kurtardık

Suriye’de devam eden iç savaştan ötürü zarar gören yabani hayvan türlerinin ülkemizde tedavi ve rehabilitasyonlarının yapılması maksadıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, Hayvanları Çaresizlikten ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO) ile Four Paws sivil toplum kuruluşu ortak bir çalışma yürütüyor. Başlatılan kampanya aracılığıyla 3 aslan, 2 kaplan, 2 ayı ve 2 sırtlan Bursa Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı ve Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirildi.

Birer bireylik kafesler tır ile ülkemize nakledildikten sonra her kafes uygun açık bir alana indirildi. Her birey genel anestezi altında detaylı şekilde muayene edilecek ve gerekli tedavileri yapıldıktan sonra merkezde yer alan barınaklara yerleştirilecek. Nakil işleminin ikinci aşamasında ise Halep Hayvanat Bahçesi’nde kalan 2 aslan ve 2 köpeğin 29 Temmuz 2017 tarihine ülkemize getirilmesi planlanıyor.