Gazete Vatan Logo

Halep’e gökten ölüm yağdı!

Suriye ordusu önceki gece büyük bir operasyon düzenledi.

Suriye ordusu önceki gece muhaliflerin “Yüzde 65’i bizim elimizde” dediği Halep’e büyük bir operasyon düzenledi. Rejime bağlı güçler, gece boyunca uçak ve toplarla bombaladıkları muhaliflerin kentten çekilmeye başladığını öne sürdü. 22’si çocuk 110 sivilin bombardımanda öldüğünü söyleyen muhalifler ise “Çekilmiyoruz” dedi

Suriye’nin en zengin kenti olan ve Türkiye sınırına sadece 60 kilometre mesafede olan Halep kentinde silahlı muhalifler ile Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı ordu arasındaki çatışmalar iyice şiddetlendi. Suriye ordusu, yaklaşık 5 haftadır muhaliflerin elinde olan kentin bazı bölgelerine önceki akşamdan itibaren büyük bir operasyon başlattı. Önce savaş uçakları silahlı muhaliflerin saklandığı binalar yönelik bombardıman düzenlerken, ardından bölgeler toplarla bombalandı. Bu mahalleleri kuşatan kara birlikleri de muhaliflerle çatışmaya girdi. Sabah saatlerinde ise Suriye’nin resmi haber ajansı SANA, ordunun mahallelerini ele geçirdiğini duyurarak, bu bölgelerden fotoğraflar yayınladı.

‘Türkiye’den emir almam’

Ancak muhalifler, Halep’ten geri çekilmek üzere oldukları yönündeki haberleri yalanlayarak, çatışmaların yakın mesafede devam ettiğini iddia etti. İsminin Husam Ebu Muhammed olduğu söyleyen bir muhalif komutan, mücadeleye devam etmeyi ve Esad güçlerini dışarıda tutmayı planladıklarını belirtti. Sekiz ay önce Albay rütbesiyle görev yaptığı Suriye ordusundan firar ettiğini söyleyen Muhammed, 40 günden fazla süredir direnişin devam ettiğini belirterek, “Bu bile başlı başına bir zaferdir“ dedi. Muhammed, “Beş yıldızlı otelde oturan veya Türkiye’de bir kampta olan komutanın değil, burada olan üst düzey bir komutanın talimatlarını yerine getiririm” diye konuştu.

Ürdün sınırına da operasyon

Öte yandan Suriye ordusunun Ürdün sınırındaki bir kasabayı muhaliflerden geri aldığı iddia edildi. Yerel kaynaklar, ordunun, sığınmacıların geçiş güzergahı üzerinde bulunan Tel Şihab kasabasını geri aldığını belirtti. Merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SNHR) de yüzlerce Suriye askerinin 20 adet tank eşliğinde dün sabah erken saatlerde Tel Şihab kasabasını ele geçirdiğini doğruladı. Örgüt, muhaliflerin saldırılara karşılık verdiğini ancak yoğun bombardıman dolayısıyla geri çekilmek zorunda kaldığını açıkladı. Tel Şihab kasabasının aylardır Suriyeli muhaliflerin kontrolünde olduğu ifade edildi.

Haberin Devamı