Gazete Vatan Logo

Haksız tahrik müebbetten kurtardı

İzmir’in Menemen ilçesinde oturan bir çocuk annesi 25 yaşındaki Filiz Aktaş, işine gitmek için yola çıktı.

Haksız tahrik müebbetten kurtardı

Aktaş, karayolu üzerindeki Menemen yaya üst geçidi önüne geldiğinde, yolunu 4 yıl evli kalıp 2010 yılı Mayıs ayında boşandığı 50 yaşındaki Hayri Özel önünü kesti. Cinayetten tutuklu olduğu cezaevinden Şartla Salıverme Yasası ile çıkan Özel, genç kadını öldürdü. Kaçmak isteyen Hayri Özel, peşine düşen polisle de çatışmaya girdi. Olayda polis memuru 47 yaşındaki Mustafa Gönen Yılmaz, ayağından yaralandı.

Yargıtay bozdu ama...

Çatışmada Hayri Özel de vurularak yaralı yakalandı. Özel’in üzerinden 2 tabanca, susturucu ve üzerinde sahte nüfus cüzdanı çıktı. Karşıyaka 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, tasarlayarak öldürmekten ağırlaştırılmış ömür boyu, polis memuru Mustafa Gönenç Yılmaz’ı yaralamak ve diğer suçlardan da 40 yıla kadar hapis cezası istendi.

Mahkeme, Özel’e nce ağırlaştırılmış ömür boyu verdi, ancak, Filiz Aktaş’ın, olaydan 1.5 yıl önce çocuğuna karşı kötü muamelede bulunmasını haksız tahrik kabul edip, duruşmalardaki iyi halini de göz önüne alarak Özel’in cezasını 20 yıla düşürdü. Özel, polis memurunu yaralamak ve diğer suçlardan da 7 yıl hapis cezası aldı. Yargıtay, cinayetten 1.5 yıl önce yaşandığı öne sürülen dayak olayının, ’haksız tahrik’ sayılmayacağını belirtip, kararı bozdu. Yeniden yargılama yapan Karşıyaka 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi, ilk kararında direndi, sanık Hayri Özel’e yine aynı cezayı verdi. Davayla ilgili, Yargıtay Ceza Daireleri Genel Kurulu’nun karar vereceği belirtildi.

Haberin Devamı