Gazete Vatan Logo

Hakkasan açılmadan rezervasyon yaptırmak isteyenler kuyruğa girdi

Dünyanın en iyi 14 restoranından biri olarak gösterilen Hakkasan, Londra’dan sonra dünyadaki ikinci şubesini Ocak ayında İstanbul’da açacak

Türk müşteriler; Kanyon Alışveriş Merkezi’nin sinema bölümünün üstündeki terasta açılacak olan Çin füzyon restoranı Hakkasan’da yemek yiyebilmek için bir ay öncesinden sıraya girdi

YILDA 250 bin müşteri ağırlayan ve dünyanın sayılı Çin füzyon restoranlarından biri olarak gösterilen Hakkasan, Londra’dan sonra ikinci şubesini Ocak ayında İstanbul’da açıyor. Kanyon Alışveriş Merkezi’nin sinema bölümünün üstündeki terasta açılacak olan Hakkasan’da yemek yiyebilmek için Türk müşteriler sıraya girdi. Restoranı Türkiye’ye getiren Unitim Holding’in İcra Kurulu Üyesi ve Perakende Grup Başkanı Cem Eriç, “Restoran için şimdiden yoğun talep var. Randevu isteyenlerin yanısıra restoranı özel partiler için kapatmak isteyen çok sayıda talep alıyoruz” dedi.

Ünlülerin restoranı

Eşi Türk olan Alan Yau’nun 7 yıl önce kurduğu Michelin yıldızına sahip restoranın çok başarılı olacağına inandıklarını kaydeden Eriç, Yuan’ın sık sık İstanbul’a gelerek hazırlıklarla yakından ilgilendiğini vurguladı. Eriç, “Londra’daki konseptiyle İstanbul’a gelecek olan Hakkasan, Türkiye’deki ilk Michelin yıldızlı restoran olacak. Biz İstanbul’un böyle güzel projeleri hakettiğine inanıyoruz. Londra’dan sonra ikinci şubelerini açmak için İstanbul’u seçmeleri bizim için gurur verici” diye konuştu.

Wagamama gibi tüm dünyada üne kavuşan restoranlar açan Alan Yau ise verdiği demeçlerde İstanbul’u tercih etmesinde Türk eşininin ve Londra’daki Hakkasan’ın Türk müdavimlerinin büyük etkisi olduğunu söylemişti. Unitim Holding’in sahibi Burç Cemiloğlu da Hakkasan’ın müdavimleri arasında. Hakkasan’ın dünyaca dünyaca ünlü müdavimleri arasında ise David Beckham, Sting, Robbie Williams, Madonna, Robert De Niro ve Hugh Grant gibi isimler var.

Ödülleri topladı

Bu arada Hakkasan, Time tarafından en iyi Çin restoranı seçildi. Moet&Chandon Londra ile Carlton Londra restoran ödülünü birçok kez aldı. The Guardian ve Time Out dergisi tarafından dünyanın en iyi 14 restoranı arasında gösterildi.

Klasik Uzakdoğu tarzının minimalist çizgilerle yorumlandığı ve siyah rengin ağırlıklı olduğu Hakkasan’ın mönüsünde Ling Ling kokteyli, köpekbalığı çorbası, limon soslu mangolu ördek, beluga havyarlı Pekin ördeği, baharatlı yengeç, biberli etler ve vejeteryan yemekleri en çok tercih edilenler olarak öne çıkıyor.

10 bin kişiye ücretsiz danışmanlık yapan Harvey Nichols’ta özel kart hazırlanıyor

TÜRKİYE’YE 2006’nın son çeyreğinde getirdikleri Harvey Nichols’ın performansından memnun olduklarını söyleyen Cem Eriç, markanın İstinye Park’ta açılan dünya devi markalara cesaret verdiğini söyledi. Eriç, “İstinye Park’ın açılmasından fazla etkilenmedik. Stratejimizi ona göre konumlandırmıştık. Zaten biz Harvey Nichols ile rakiplerimizden pazar kapmayı değil pazarı büyütmeyi hedefledik. Rakiplerimiz satışlarının düşmediğini söylüyor. Demek ki pazarı büyüttük” dedi.

Harvey Nichols’ı hafta içi 2 bin 500, hafta sonu 3 bin 500 kişinin ziyaret ettiğini kaydeden Eriç, mağazaya giren her 4 kişiden birinin alışveriş yaptığını anlattı.

Cem Eriç, “Müşterimizi tanıyoruz artık. Profillerini çıkardık. 2008’de özel müşteri sadakat programını devreye almak için çalışıyoruz. Sürekli alışverişi teşvik etmek için puan toplama, ek indirim gibi fırsatlar sunacak özel bir kartımız olacak. Bir yılda 10 bin kişiye ulaşan ücretsiz özel danışmanlık hizmetimiz de devam ediyor” diye konuştu.

2008 yılında iki Amerikan markasıyla ses getireceğiz

CEM Eriç, 2008 yılında temsilciliğini yaptıkları dünya markalarının arasına iki tane daha ekleyeceklerini söyledi. Gizlilik anlaşması yüzünden markaların ABD’li olması dışında bilgi vermeyen Eriç, “Yeni markalarımız hazırgiyimle ilgili olacak. Her iki marka da büyük ve tanınan markalar. Çok ses getireceklerine inanıyoruz” dedi.

Tommy Hilfiger, Aldo, G-Star, Accessorize, Bally, Sephora, Manolo Blahnik gibi dünyanın önde gelen markalarını Türk tüketicisiyle buluşturduklarını, 2007 yılında yarısı yurtdışında olmak üzere 60 mağaza açtıklarını anlatan Cem Eriç, 2008 yılında mevcut markaları için 50’nin üzerinde mağaza daha açacaklarını kaydetti.

Konsept mağaza Naked İstinye ve Suadiye’de açılıyor

* Unitim Holding; Türkiye dışında Ukrayna, Moldova, Azerbeycan, Kazakistan, Gürcistan, Romanya ve Rusya’da bünyesindeki markaların mağazalarıyla faaliyet gösteriyor. 2008’de bu ülkelere Bulgaristan da katılacak.

* 1.200 kişinin çalıştığı perakende grubu, 2007’yi 150 milyon dolar ciroyla kapatacak. 2008’de bu rakam 200 milyon doların üzerine çıkacak.

* Grup içinde yer alan Harvey Nichols’un bu yıl 40 milyon dolar olarak hedeflenen cirosu 46 milyon doları aştı.

*2008 yılının ilk günlerinde İstinye Park ve Bağdat Caddesi’nde Naked adıyla birçok markanın yer aldığı iki konsept mağaza açılacak.





Haberin Devamı