Gazete Vatan Logo

Hakkarili tek kollu çoban Hacettepe Tıp’ı kazandı

Yüksekova’da çobanlık yapan 19 yaşındaki İrfan Tüfekçi, ÖSS’de yüksek puan alarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce bölümünü kazandı

HAKKARİ’nİn Yüksekova İlçesi’nde yaşayan ve çobanlık yapan 19 yaşındaki İrfan Töreci, ÖSS’de yüksek puan alarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne İngilizce Tıp bölümüne yerleşti. 5 yaşında elektrik çarpması sonucu sağ kolu omuzundan kesilen Töreci, “Engelli olmam hayata tutunmamı engelleyemedi. Doktorsuzluk yüzünden kolumu kaybetmem tıp idealini seçmemde etkili oldu. Çobandım, artık doktor olacağım” dedi.

ÖSS başarı sıralamasında hep sonuncu olan Hakkari’de engelleri aşan İrfan Töreci, Tıp Fakültesi’ni kazanarak başarısını kanıtladı. Yüksekova İlçesi’nde 12 kişilik ailenin çocuğu olan İrfan Töreci, 5 yaşındayken elektrik çarpması sonucu sağ kolunu kaybetti. Ancak hayata sımsıkı sarılan Töreci bir yandan eğitimini sürdürürken, boş zamanlarında da çobanlık yaptı. Töreci okuma azmini hiç yitirmeyerek doktor olmayı hedefledi. Bedensel engeline ve yoksulluğa rağmen yılmayan İrfan Töreci, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce Tıp bölümüne girmeyi başardı.Toprak bir evde ailesiyle birlikte maddi sıkıntı içinde yasayan İrfan Töreci, “Çocuk yaşımda doktorsuzluk yüzünden kolumu kaybettim. Ancak bu durum bana engel olmadı. Beni daha çok kamçıladı. Çok çalıştım ve başardım. Doktor olacağım için çok mutluyum” diye konuştu. Başarıya ulaşabilmek çok çalıştığını belirten Töreci, “Günde yaklaşık 10 saat ders çalışıyordum.

Öğretmenlerimden de büyük destek aldım” dedi. Önündeki bütün engelleri aşan Töreci, önünde sadece maddi engeller kaldığını, eğer destek alamazsa ailesinin kendisini okutabilecek gücünün olmadığını belirterek, kendisine burs verilmesini istedi.

Haberin Devamı