Gazete Vatan Logo

Hakkari, Van ve Muş'ta kepenkler açılmadı

Hakkari, Van ve Muş'un Varto ilçesinde bugün sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek için kepenkler açılmadı.

Hakkari, Van ve Muş'ta kepenkler açılmadı

GÜNEYDOĞU' daki bazı ilçelerde uygulanan sokağa çıkma yasağını Van ve Hakkari'de esnaflar kepenk kapatarak protesto etti. Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'in bazı ilçelerinde operasyonlar nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağı, Van'da ve Hakkari'de kepenk kapatılarak protesto edildi. Hakkari'de ve Çukurca İlçesi'nde nöbetçi fırın ve eczanelerin dışında açık yer olmazken, Van'da eyleme kısmen uyuldu. Polis Hakkari'de geniş güvenlik önlemi aldı. Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde de HDP'liler bazı bölgelerde kepenk kapatan esnafı uyararak kepenklerini açmasını istedi.



Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi tarafından tüm doğu illerine dönük ilan edilen hayatı durdurma çağrısı üzerine Hakkâri esnafı kepenk açmadı. Fırın ve eczanelerin dışında tüm iş yerlerinin kapalı olduğu kent merkezinde, polisler geniş güvenlik önlemi aldı. Sessizliğin hakim olduğu kentte öğrencilerin okula gitmediği gözlendi.

MUŞ VARTO'DA DA KEPENKLER AÇILMADI

Varto ilçesinde yaşanan gözaltılar ve Güneydoğu operasyonlarını protesto etmek amacıyla bugün esnaf iş yerlerini açmadı. Fırın ve eczanelerin açık olduğu ilçede güvenlik önlemleri artırıldı. Köylerden gelen vatandaşlar ise, iş yerlerinin kapalı olması üzerine alışveriş yapmadan geri dönmek zorunda kaldılar.

Haberin Devamı