Gazete Vatan Logo

Hakkari’den Cumhurbaşkanı'na pankartlı teşekkür

Hakkari il kalsın komisyonu tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür amaçlı şehrin en işlek caddelerine pankart astı.

Hakkari’den Cumhurbaşkanı'na pankartlı teşekkür

Son günlerde gündeme gelen Hakkari ve Şırnak illerinin il statüsünden düşürülmesi konusu Hakkari ve Şırnak illerinde büyük üzüntüye neden olmuştu. Hakkari’nin il statüsünden düşmesi halinde binlerce insanın göç edeceğini belirten Hakkarililer il kalsın komisyonu organizatörlüğünde birçok demokratik eylemler gerçekleştirmişti. Ankara’ya giderek meclisin kapısına dayanan Hakkarililer, "kadim kentimizi dokunmayın, Hakkari il kalsın" tepkilerini dile getirerek birçok parti genel başkanı ile görüşmüştü. Hakkari’nin il statüsünden düşürülmesi yasa tasarısının meclisten geri çekilmesi ile birlikte rahat bir nefes alan Hakkarililer, emeği geçen tüm parti genel başkanları, sanatçı, yazar ve emeği geçen herkese teşekkür etmişlerdi. Hakkari il kalsın komisyonu bu defa şehrin en işlek caddelerine “Hakkari halkının talebini geri çevirmeyen sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunarız” pankartı astılar.

Hakkari il kalsın komisyonu ayrıca üniversitenin Hakkari’de kalması ve bir an önce kampüs inşaatının çalışmalarının başlatılması için çalışma başlattı.

Haberin Devamı