Gazete Vatan Logo

Hakkari’de PKK’ya ağır darbe

TSK PKK’nın Hakkâri’deki yapılanmasına önemli ölçüde darbe indirdi. Hakkâri il genelinde son dönemde düzenlenen operasyonlarla 909 terörist etkisiz hale getirilirken, hendek sorumlusu da yakalandı

Hakkari’de PKK’ya ağır darbe

Türk Hava Kuvvetleri tarafından önceki gün terör örgütüne yönelik hava harekatları düzenlendi. Dağlıca bölgesindeki operasyonda bir barınak ile Avaşin-Basyan bölgesinde tespit edilen üç silah mevzi ve mağaralar içindeki 12 terör örgütü mensubu ateş altına alınarak öldürüldü. Kani Barki bölgesinde İHA ile tespit edilen terörist unsurlara yönelik yapılan hava harekatında da dokuz terörist etkisiz hale getirildi, iki terörist ağır yaralandı. Ağır yaralı iki teröriste ve ayrıca bunların yakınındaki başka bir teröriste İHA gözetlemesinde topçu atışı yapılarak diğer üç terörist de etkisiz hale getirildi.

Aralıksız operasyon

TSK’nın, bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik aralıksız devam eden operasyonlarında bugüne kadar Hakkâri’de 525, Çukurca’da 384 olmak üzere 909 terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca, Yüksekova Dibekli Hisar Dağı doğusunda, Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığınca icra edilen arama/tarama faaliyetinde bol miktarda yaşam malzemesi, ilaç, örgütsel dokümanın yanında, bir Kanas piyade tüfeği, 27 bin adet mühimmat, 33 adet roket sevk fişeği, 44 adet çeşitli tipte el bombası, 2 bin 500 adet doçka mühimmatı, 560 adet uçaksavar mühimmatı, iki adet M2A18 sıçrayan mayın, dört adet havan mühimmatı bulundu.

Haberin Devamı

Gri listedeki çukur sorumlusu yakalandı

Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığı ile Jandarma Özel Harekat ekipleri, istihbari çalışmalar ve vatandaşların ihbarı üzerine terör örgütünün çukur kazma olaylarına öncülük ettiği belirlenen örgütün öz savunma sorumlusu Selim Aybar’ın, Esendere beldesine bağlı Yılmaz köyünde saklandığını tespit etti. Aybar, güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda saklandığı evde yakalandı.

Gri kategorideydi

Aybar’ın örgüte eleman kazandırdığı, ilçede çukur kazma ve barikat kurma olaylarına öncülük ettiği belirtildi. Yakalanan PKK’lı, “aranan teröristler listesi”nde “gri” kategoride yer alıyordu.