Gazete Vatan Logo

Hakkari’de 30 bölge 14 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildi

Hakkari kent merkezi ile Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde bulunan 30 bölge 22 Ağustos 2018 günü saat 00:00’dan 05 Eylül 2018 günü saat 23:59’a kadar 14 gün süreyle yasaklandı.

Hakkari’de 30 bölge 14 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildi

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimiz sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemleri, ilimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başlamıştır. Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız; ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar” denildi.

Açıklamanın devamında ise, “Valilik makamımız, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır. Bu tedbirler kapsamında, 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesi gereğince; ilimiz merkez, Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova ilçeleri sınırlarında bulunan; Kilisi Sırtı, Nergis Pınarı Mevkii ve 2013 Rakımlı Tepe Bölgesi 30 bölge 22 Ağustos 2018 günü saat 00:00:01’den 05 Eylül 2018 günü saat 23:59:59’a kadar ‘Özel Güvenlik Bölgesi’ ilan edilmiş olup, vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen bölgelere izinsiz olarak girmesi yasaklanmıştır” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı