Gazete Vatan Logo

Hakimlik sınavında bir garip olay

Hakim adayı avukat, Cumhurbaşkanı'na ve komisyona hakaret iddiasıyla tutuklandı

Hakimlik sınavına giren afyonkarahisar Barosu'na bağlı avukat Umut Kılıç, geçen yıl mülakatta elendiğini ve komisyonun tarafsız davranmadığını söylediği için başlayan tartışma sonunda Cumhurbaşkanı'na ve komisyona hakaret ettiği iddiasıyla tutuklandı.

"Yazılıda 85 aldım, elediniz"

Adli Yargı hakim ve savcı adaylığı sınavının yazılı aşamasına geçen adaylar dün mülakata girdi. İfade tutanaklarına göre, adaylardan 24 yaşındaki avukat Umut Kılıç, komisyon üyelerinin kimlik bilgileri ile ilgili sorularına komisyonun kendisini tanıdığını, geçen yıl girdiği sınavda 85 aldığını ancak mülakatta elendiğini, ikinci kez sınava da komisyona olan tepkisini göstermek için girdiğini söyledi.

"Yeterliliğimi ölçemezsiniz"

Kılıç, sistemin kayırmacı olduğunu ve hak edenin sınavı kazanmadığını söyleyerek komisyona, "Siz de hükümete yakın kişilersiniz. Bu çerçevede kanuni olarak değil sistemsel olarak hükümetten olan kişiler yeterliliğimi ölçemez" dedi. Bunun üzerine komisyon üyeleri Kılıç'tan dışarı çıkmasını istedi. Kılıç ise konuşmasına devam etti. Komisyon üyeleri, mülakata devam edebilmek için konuyu değiştirdiler ve Kılıç'a avukatlık ile ilgili sorular sormaya başladı. Ancak bu sorulara yanıt vermeyen Kılıç, tepkisini göstermeye devam etmek istedi. Komisyonun, "Dışarda bekleyenlerin haklarını ihlal ediyorsunuz" uyarısına, "Onların haklarını sistem ihlal ediyor, ben değil" karşılığını verdi. Bu sırada bir komisyon üyesi sinirlenerek Kılıç'a "Çık dışarı" diye bağırdı. Tartışmanın devam etmesi üzerine komisyon polis çağırdı. Polisin Kılıç'ı dışarı çıkarması esnasında Cumhurbaşkanı'na hakaret içeren sözler söylediği ifade edilirken komisyon da Kılıç hakkında tutanak tuttu.

Haberin Devamı

"Başbakanlık dönemi için hakaret ettim"

Adliyeye sevk edilen Kılıç, Sulh Ceza Hakimi Ramazan Kanmaz tarafından sorgulandı. Tutak, ifadesinde "Cumhurbaşkanı'na hakaret içeren sözler söyledim ancak bu sözlerim Başbakanlığı dönemine ilişkindi" diye ifade veren Kılıç'ı Cumhurbaşkanı'na ve komisyon üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi. Hakim Tutak, Kılıç'ın avukatı Murat Koç'un, avukatlık bürosu olan ve evli olan müvekkilinin tutuklanmamasını, gerekirse adli kontrolle serbest bırakılması talebini ise reddetti. (Kemal Göktaş/Millliyet)

Haberin Devamı