Gazete Vatan Logo

Hakimi kovalayan iki kişi tutuklandı

Trafikte tartıştıkları hakimi önce tehdit edip daha sonra kovaladıkları öne sürülen otomobil sürücüsü ile arkadaşı tutuklandı

Hakimi kovalayan iki kişi tutuklandı

İzmir Karabağlar’da meydana gelen olay iddiaya göre şöyle gelişti: Emekli Hasan Cüneyt Ö., arabasıyla seyir halindeyken kaldırımda yürüyen hakim B.Y.’nin karşıya geçebilmesi için durup beklemeye başladı. Bu sırada arkasında bulunan motosikletli kornaya basıp yol vermesini istedi. Hasan Cüneyt Ö. iddiaya göre, motosikletliye dönüp, hakaret içeren sözler söyledi. İddiaya göre hakim B.Y., lafın kendisine söylendiğini sanıp, sürücü Hasan Cüneyt Ö. ile tartışıp aracın plakasını aldı. Hasan Cüneyt Ö. bunun üzerine hakim B.Y.’yi, arkadaşı Tuncay Ö. ile birlikte kovalayıp tehdit etti. Ağır ceza mahkemesi üyesi hakim, ikisinden de şikayetçi oldu. Polis, iki şüpheliyi gözaltına alıp adliyeye sevk etti. İzmir 4’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan şüpheliler suçlamaları kabul etmedi ancak her ikisi de ‘cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve birden fazla kişi ile tehdit’ suçlarından tutuklandı.

‘Lafı üstüne alındı’

Suçlamayı kabul etmeyen Hasan Cüneyt Ö., şunları söyledi: “Yayaya geçmesi için yol verdim. Arkamda bulunan motosiklet sürücüsü ise kornaya bastı. Ben de motosikletliye ‘öküz’ dedim. Yaya olan kişi lafı kendisine söylediğimi zannetti. Arabanın plakasını aldı. Bana el kol hareketi yapıp, ‘Asayişi çağıracağım. Benim kim olduğumu biliyor musun?’ dedi, hakaret de etti. Ben de sinirle ‘Gel buraya’ dedim ve arkasından koşmaya başladım. Kaçmaya başladı. Mahalleden tanıdığım Tuncay, bu kişinin bana bir şey yaptığını düşünüp, yardım için peşinden koştu. Tuncay, bu kişiyi durdurup konuşuyordu. Bu kişi bana ‘Fedailerini mi gönderdin’ diye bağırdı. İftar saati yakın olması nedeni ile trafik sıkıştı. Yoldan geçen bir kişi ‘Abi bırak uğraşma, git işine’ dedi. Ben de daha fazla uğraşmamak için yoluma gittim. Hakim olduğunu bilmiyordum.”

Haberin Devamı