Gazete Vatan Logo

Hakimden ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’a sanatsal gerekçe

Yeşilçam’ın başyapıtlarından biri olan ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ filminin mottosu haline gelen ‘Sevgi emektir’ sözü bir bankanın reklam filminde kullanılınca davalık olmuştu.

Hakimden ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’a sanatsal gerekçe

Yeşilçam’ın başyapıtlarından biri olan ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ filminin mottosu haline gelen ‘Sevgi emektir’ sözü bir bankanın reklam filminde kullanılınca davalık olmuştu. Filmin senaristi Ali Özgentürk’ün söz konusu repliğin kendisinden izin alınmadan kullanıldığı iddiasıyla açtığı 81 bin TL’lik tazminat davası mahkemece reddedildi. Reklam filminde ‘Sevgi emektir” sözü Türkan Şoray’ın şimdiki sesi ve görüntüsü ile kullanılmıştı. Dava sürecinde mahkemeye sunulan 4 bilirkişi raporunda 4 farklı görüşe yer verildi.

Tazminat talebi ile ilgili ret kararını veren Hakim Şule Binnaz Aydın Yunus, gerekçeli kararında şunları kaydetti: “’Selvi Boylum Al Yazmalım’ filminin toplum tarafından kabul görmesi ve sevilmesinin nedeni başrol oyuncularının filmdeki oyunculuk güçleridir. Filmin başarısı, başrol oyuncuları Türkan Şoray, Kadir İnanır ve Ahmet Mekin’nin oyunculuk gücü ile yakından ilgilidir. Ali Özgentürk’ün, ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ filminin sanatsal değeri, oyuncuların başarıları bir yana bırakılıp bilinirliği sadece filmde kullanılan ‘Sevgi emektir’ kelimeleri ifade edilemez.”

Haberin Devamı