Gazete Vatan Logo

Hakim ve savcıların malları donduruldu

15 Temmuz darbe girişiminin ardından düğmeye basan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), FETÖ bağlantılı 2 bin 745 hakim ve savcıyı görevden uzaklaştırdı.

Hakim ve savcıların malları donduruldu

İçişleri Bakanlığı da yaklaşık 190 mülkiye müfettişi, kaymakam ve valiyi açığa aldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise FETÖ'nün yargı ve mülki idare ayağını oluşturduğu belirtilen bu isimler hakkında yakalama kararı çıkardı. Bu isimlerin büyük çoğunluğu tutuklanırken, bazıları da adli kontrol şartıyla serbest kaldı. OHAL kapsamında alınması gereken tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yapılan değişiklik üzerine Başsavcılık ayrıca, sözkonusu şüphelilerin malvarlıklarına tedbir konulmasını talep etti.

Başsavcılığın talebini işleme alan Ankara Sulh Ceza Hakimliği, 2 bin 745 hakim ve savcının mal varlığına tedbir konulmasına karar verdi. Başsavcılık 190 civarı mülkiye müfettişi, kaymakam ve valinin ise mal varlığına tedbir konulmasını talep etti. Tedbir kararı uyarınca listede ismi bulunan şüpheliler, haklarındaki soruşturma tamamlanana kadar mallarını üçüncü bir kişiye devredemeyecek. Ancak bu kişiler, aylık harcamaları için son aldıkları maaşları kadar hesaplarından para çekebilecek. Mahkemenin verdiği kararda, tedbir konulan malların, FETÖ faaliyetleri neticesinde elde edildiğine ve devir faaliyetlerine girişildiğine dair kuvvetli şüphe olduğu belirtildi. Mahkemenin bu kararıyla birlikte, taşınmazlar, kara-deniz ve hava ulaşım araçları, her türlü hak ve alacaklar, kıymetli evrak, ortağı bulunduğu şirket payları, kiralık kasa mevcutları, banka hesapları dondurulmuş oldu. (YENİ ŞAFAK)

Haberin Devamı

HÜSEYİN AVNİ MUTLU'NUN MALLARINA DA EL KONULDU

Mal varlıklarına tedbir konulması istenenler arasında görevden alınan merkez valileri ve il valileri de bulunuyor. Bunların arasında en dikkat çeken isim, eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu.

Mal varlıklarına tedbir konulan 2 bin 745 hâkim ve savcının arasında eski HSYK üyeleri İbrahim Okur, Teoman Gökçe ve Hüseyin Serter, “Kozmik Oda” soruşturması savcısı Mustafa Bilgili, MİT TIR’ları aramasını yapan eski Adana Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, MHP Kurultayı davasında kongre yolunu açan Burhan Yaz, “Şike” soruşturmasına bakan Mehmet Berk, “İzmir Askeri Casusluk” soruşturması savcısı Zafer Kılınç ve davaya bakan Hâkim Serdar Ergül ile çok sayıda paralel yapı şüphelisini usulsüz şekilde tahliye ettikten sonra tutuklanan Mustafa Başer ve Metin Özçelik de yer alıyor.

Haberin Devamı