Gazete Vatan Logo

Hakim, adamın karısıyla seks yapmasını yasakladı

Mahkemenin kararına itiraz eden çok eşli İslami evlilik yapan adam, eşleriyle ilişkiye girme hakkı olduğunu ve onların buna uyması gerektiğinin görevleri olduğunu söyledi.

İngiltere'de bir mahkeme, adamın zeka geriliği bulunan karısıyla seks yapmasını yasakladı. Mahkeme bu kararına gerekçe olarak, kadında seks yapmaya rızası olduğunu belirtemeyecek kadar zeka geriliği olduğunu açıkladı. Mirror gazetesinde yer alan habere göre, 39 yaşındaki kadının 4 ila 7 yaş arasında bir çocuğun zekasına sahip olduğu belirtildi.

Bangladeş kökenli kocanın iki eşinden biri olan T.B. isimli kadının 4 çocuğu olduğu açıklandı. S.A. adındaki koca ise, karısıyla seks yapmasının kendisinin hakkı ve karısının görevi olduğunu öne sürdü. S.A. karısının eve gelmesini istediğini, bu sayede iki eşiyle farklı günlerde seks yapabileceğini söyledi.

Kararı veren yargıç Mostyn ise, İslami yasaların izin verdiği çok eşli evliliğin Birleşik Krallık'ta geçerli olmadığını ve kadının seks yapma rızasını ortaya koyacak kadar zekası olmadığını söyledi. Yargıç, kadının eve dönmesinin onun çıkarına olmayacağını da belirtti.

Yargıç Mostyn, "T.B.'nin sağlık risklerini anlayamadığı kanıtlarla ortaya kondu. Hamileliği seks ile bağdaştıramıyor. Hatta, kadının, kendi ifadesiyle, bebeğin karnına nasıl geldiği hakkında hiçbir fikri bulunmuyor" dedi.

Yargıç, kadının seksi zevkli ve rahat bir şey olarak görmesine rağmen bir kararı olduğunu ve reddedebileceği bir şey olduğunu bilmediğini söyledi. Yargıç ayrıca T.B.'yi seks, kendi cinsel hakları ve hamileliğin içerdiği risklerle ilgili bilgi verilmeye çalışılmasına rağmen kadının bunları anlamadığı belirtti.

Mahkemede çiftin kırılgan bir ilişkisi olduğu ve kocanın sinirlendiğinde zaman zaman kadını dövdüğü de ortaya çıktı.

Haberin Devamı

T.B. 24 saat bakım altında tutulacağı bir bakım evine gönderildi.