Gazete Vatan Logo

Hakan Şükür kimden helallik istedi? Hakan Şükür kimdir?

Hakan Şükür gündemde adını duyurmaya devam ediyor. Milli Futbol oyuncusu Hakan Şükür, bugünlerde kariyeri dışında gündemde anılmaya başladı. "Hakan Şükür tutuklandı mı?" sorusu kafaları karıştırdı. Konu ile ilgili tüm ayrıntıları haberimizde topladık...

Hakan Şükür kimden helallik istedi? Hakan Şükür kimdir?

Hakan Şükür etkin olduğu yıllarda başarısı ve inanılmaz kariyeri ile gönülllere taht kurdu. Milli futbolcu Hakan Şükür'ün adı bu ara basın da çok fazla yer alıyor. Ancak Hakan Şükür kariyeri ile değil başka durumlar ile bu ara gündemden düşmüyor. Hakan Şükür kimdir? İşte ayrıntılar...

Hakan Şükür neyi lanetledi?

Bu aralar gündemde FETÖ Darbe Girişimi ile ilgili Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yakalanma emri çıkartılan Hakan Şükür olanlar karşısında ne yapacağını bilemedi. Hakan Şükür; Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklanan babası Sermet Şükür ile ilgide açıklamalarda bulundu.

Hakan Şükür'ün darbe girişimi ile ilgili açıklaması:

17 Aralık'tan bir gün önce milletvekili olduğu AK Parti'den istifa eden Hakan Şükür, ailesinden kimsenin FETÖ ile bağlantısı olmadığını dile getirdi. FETÖ'nün yaptıkları karşısında üzgün ve şaşkın olduğunu açıklayan Şükür, darbe girişimini lanetledi ve şehitlere rahmet diledi. Hakan Şükür'ün 200 milyon değerindeki gayri menkuluna el konulmasının ardından bu açıklamayı yapması dikkat çekti. Sosyal medya kullanıcıları da Şükür'ün açıklamalarına tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Darbe girişimi sonrası hakkında yakalama kararı çıkarılan Hakan Şükür, ailesinin FETÖ'nün karşısında olduğunu söyledi. FETÖ'nün yaptıkları karşısında üzgün ve şaşkın olduğunu açıklayan Şükür, darbe girişimini lanetledi ve şehitlere rahmet diledi.

Hakan Şükür kimdir?

Hakan Şükür (d. 1 Eylül 1971; Sapanca, Sakarya), eski Türk millî futbolcu, futbol yorumcusu ve siyasetçi. 11 Nisan 2011 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden, İstanbul 3. Bölge 4. sıradan milletvekili adayı oldu ve 11 Haziran 2011'de yapılan seçimde milletvekili seçildi.
Hakan Şükür; futbola 1987 yılında, doğup büyüdüğü şehrin takımı Sakaryaspor'da başladı. Burada geçirdiği üç sezon ve yaşadığı bir Türkiye Kupası şampiyonluğunun ardından 1990'da Bursaspor'a transfer oldu. 1992 yılında Galatasaray ile sözleşme imzaladı.
Galatasaray'da iki sezon üst üste Süper Lig, bir Başbakanlık Kupası ile Türkiye Spor Yazarları Derneği Kupası şampiyonluğu yaşadıktan sonra 1995'te, Serie A ekiplerinden Torino ile anlaştı. 4 aylık Torino kariyerinin ardından, aynı yıl içerisinde Galatasaray'a döndü. Takımın, dört yıl üst üste Süper Lig, üç yıl üst üste Türkiye Spor Yazarları Derneği Kupası, üç Türkiye Kupası ve 2000'de kazanılan UEFA Kupası şampiyonluklarında pay sahibi oldu. 2000'de yeniden İtalya'ya giden Hakan, 2000-01 sezonunda Internazionale, 2001-02 sezonunda ise kiralık olarak Parma formalarını giydi. Aynı sezon Parma ile İtalya Kupası'nın sahibi oldu.
2002 yazında, eski takım arkadaşı Tugay Kerimoğlu'nun da formasını giydiği Premier League ekiplerinden Blackburn Rovers'a transfer oldu. Fakat sezonun 9. maçının ardından ağır bir şekilde sakatlanması sebebiyle Blackburn ile sadece 9 maça çıkabildi. Sezon sonunda kulüp tarafından serbest bırakıldı ve bunun üzerine tekrar Galatasaray'a döndü. Burada iki Süper Lig ve bir Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşayan Şükür, 2008'de futbolculuğu bıraktığını açıkladı.
Çeşitli yaş gruplarındaki millî takımlarla Türkiye'yi temsil eden Hakan Şükür, Türkiye U-21 Millî Takımı'yla 1993 Akdeniz Oyunları'nda altın madalya kazandı. A Millî Takım formasıyla ilk maçına 1992'de, Bursaspor oyuncusuyken çıkan Hakan; 1996 ve 2000 Avrupa şampiyonaları ile 2002 Dünya Kupası'nda mücadele etti. 2002 Dünya Kupası'nda bronz madalyanın sahibi olan ve üçüncülük maçında 10,8. saniyede kaydettiği golle Dünya Kupası tarihinin en erken golünü atan Hakan Şükür; 2007'ye kadar giydiği formayla çıktığı 112 maçta 51 gol kaydederek, Türkiye formasıyla en çok gol atan oyuncu unvanının da sahibi oldu.
Şükür, 249 golle Süper Lig'de en çok gol atan oyuncu ve 38 golle Avrupa kupalarında en çok gol atan Türk futbolcu unvanlarına da sahiptir. 1996–97, 1997–98, 1998–99 sezonlarında sahip olduğu Süper Lig gol krallıklarıyla birlikte, 2004 yılında son 50 yılın en fazla dikkat çeken Türk futbolcusu olarak UEFA Jübile Ödülü'nün sahibi oldu.

Haberin Devamı