Gazete Vatan Logo

Hak ettikleri vefa Kore’den...

Ankara’da gaziler dövülürken, İstanbul’da otobüsten atılırken dünyanın bir ucundan gelen heyet Kore gazilerinin önünde saygıyla eğildi.

Hak ettikleri vefa Kore’den...

İki gazi gözyaşlarını tutamadı. 19. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne katılan Güney Kore Cheonan Belediye Başkanı Koo Bon Young ve beraberindekiler, ilçede yaşayan Kore gazilerini ziyaret etti. Heyet, Kore gazileri Ekrem Çakır ve Ahmet Özkan’ın evlerine gitti. Güney Kore Cheonan Belediye Başkanı Koo Bon Young ve beraberindekiler, Türk ordusunun Kore savaşındaki kahramanlıkları dolayısıyla Kore gazilerine duydukları minneti göstermek adına gazi Ekrem Çakır’ın önünde yere kapandı. Kore’de büyüklere saygıyı göstermek için yapılan hareket sonrası heyet, yanlarında getirdikleri hediyeleri Ekrem Çakır’a sundu. Duygusal anların yaşandığı ziyarette gazi Çakır, Kore’ye davet edildi.

Heyet daha sonra Büyükçekmece’de yaşayan diğer Kore gazisi Ahmet Özkan’ın evine gitti. Heyet burada da yere kapandı, Özkan’a çeşitli hediyeler verdi. Koo Bon Young, “Ülkemizin zorlu zamanlarında bizlere yardımcı olan gazilerimizi burada birebir görmüş olmak bizi çok duygulandırdı” dedi.

Bu yıl İstanbul’da bir gazi ücretsiz toplu taşıma kartı kullanmak istediği için özel halk otobüsünden atılmıştı. Ankara’da iki gazi trafik tartışması yüzünden ailelerinin yanında feci şekilde dövülmüştü. Türkiye’de gaziler böyle muamele görürken G.Koreliler adeta gazilere nasıl davranılması gerektiğinin dersini verdi.

Haberin Devamı