Gazete Vatan Logo

Hainlerle dört koldan savaşıyor

NATO’daki skandalı ortaya çıkaran FETÖ mağduru Türk kadın subay Deniz Binbaşı Ebru Nilhan Bozkurt, aynı zamanda FETÖ’cülerle yargı önünde de hesaplaşıyor

Hainlerle dört koldan savaşıyor

NATO’nun Norveç’te düzenlediği ‘Trident Javelin-2017’ tatbikatında Atatürk’e düşman liderler arasında yer verilmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da sahte bir hesap kullanılarak düşman ile işbirliği içerisinde gösterilmesi, büyük tepkilere neden oldu. NATO’nun Türkiye’den özür dilediği, sorumlu iki kişinin de görevlerine son verildiği skandalın, FETÖ kumpaslarından İstanbul Casusluk Davası’nda yargılanıp 5 yıl hapis cezasına çarptırılan, beraat edince de mesleğine dönen Deniz Binbaşı Ebru Nilhan Bozkurt sayesinde ortaya çıktığı öğrenildi.

Tatbikatta görevliydi

Tatbikat için bizzat Deniz Kuvvetler Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Cihat Yağcı tarafından görevlendirilen Bozkurt, skandalı gördükten sonra ilk olarak askeri teamüller içerisinde kendi kişisel tepkisini gösterdi. Ardından da konuyu kendisini bu görev için bizzat seçen Deniz Kuvvetler Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Cihat Yağcı’ya aktardı. Bu paylaşımdan sonra devletin zirvesi de skandalla ilgili bilgilendirildi. Türkiye’nin tepkisiyle de NATO’dan yapılan açıklamada, “Düşman tablosunda Erdoğan’ın fotoğrafını kullanan subay ordudan atıldı. Atatürk fotoğrafını görevli teknisyen seçti” denildi. Norveç’teki Ortak Harp Merkezi Komutanlığı konuya ilişkin özür mektubu yayınladı.

Haberin Devamı

Davaları sürüyor

Bu kahramanlığı sonrası herkesin takdirini toplayan binbaşı Bozkurt’un hain FETÖ’cüler tarafından kumpasa kurban gitmesi ise yeniden gündeme geldi. Bir yandan NATO’daki hainlerin skandalına göz yummayan Bozkurt’un, FETÖ/PDY kumpası için iki ayrı dava açtığı ifade edildi. Bozkurt’un, dönemin TÜBİTAK uzmanlarına karşı açtığı davanın sürdüğü, kumpası kuranlara yönelik açtığı davanın ise soruşturma safhasının devam ettiği belirtildi.

NATO FETÖ’cü subayların üssü

Skandallara imza atan NATO’nun, FETÖ’cüleri âdeta koruma altına aldığı görüldü. Darbe girişiminin ardından NATO karargâhlarında görev yapan FETÖ şüphelisi subayların görevlerine son verilerek, “Türkiye’ye dönün emri” verilmişti. 3’ü general 462 subaydan 237’si hakkında adli ve idari işlem yapıldı. Bunlardan 200’ünün Türkiye’nin dön emrine uymadığı belirlendi. NATO bünyesinde hala pek çok FETÖ’cü subayın lojmanları kullanıp, binalarına giriş çıkış yaptığı biliniyor. (VATAN İSTİHBARAT)

Haberin Devamı

Beraat etti göreve döndü

Kumpasın ardından bir süre Almanya’da yaşamak zorunda kalan Binbaşı Bozkurt, görevine döndükten sonra CASA uçaklarında Türkiye’nin ilk TATKO subayı olarak da yer aldı. CASA uçaklarında hava ile yerdeki unsurların koordinasyonu gibi önemli bir görevi üstlenen Bozkurt’un, bu konuda uzmanlaştığı kaydedildi.