Gazete Vatan Logo

Hainlerin Kilis’le teması kesildi

Zeytin Dalı’nın 32’nci gününde TSK ve ÖSO, Afrin’in Dayr Savvan köyünü kurtararak, Kilis ilinin karşısına düşen hatta teröristlerin Türkiye sınırıyla temasını kesti

Hainlerin Kilis’le teması kesildi

Harekât kapsamında dün TSK ve ÖSO güçleri, Kilis sınırına yakın noktada bulunan teröristlerin denetimindeki köylere birbiri ardına operasyon düzenledi. TSK’nın hava ve karadan ateş desteğiyle onlarca araç ve yüzlerce ÖSO’lunun katılımıyla yapılan operasyonlarda Dayr Savvan, Arap Viran, Ukanlı, Hamlurak, Haykajah, Kila, Marvana ve Şarkanlı köylerinde kontrol sağlandı. Kontrolün sağlandığı köylere ÖSO güçleri üslenirken, hâkim tepelerden de olası saldırılara karşı teyakkuz durumuna geçildi. Bu arada gün içerisinde çıkan çatışmalarda çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Yaralanan ÖSO’lular da ambulanslarla tedavi için hastanelere taşındı.

Dün düzenlenen operasyonların ardından ele geçirilen köyler ve Türkiye sınırı ile Afrin’in Bülbül beldesi arasındaki bölge tamamen ÖSO denetimine girmiş oldu.

Derinlik 12 km.’ye ulaştı

Kilise yönelik roket ve havanlı saldırıların yapıldığı bölgeler olarak bilinen alanlar da böylece teröristlerden tamamen temizlendi. Bülbül beldesine kadar olan bölgenin tamamen ÖSO denetimine girmesiyle harekât kapsamında Kilis sınırından ulaşılan derinlik ise 12 kilometreye ulaştı.

Haberin Devamı

Kuzey cephesi birleşti

Ayrıca Afrin’in kuzeyindeki pek çok nokta alınarak, Azez-Cerablus hattında kuzey cephesi birleştirildi. Afrin’in batısındaki Hatay’ın Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçeleri karşısındaki terör mevzileri de obüs toplarıyla vuruldu. Darmık Dağı çevresindeki terör örgütü hedefleri de karadan topçu birlikleri, havadan da jetler tarafından ateş altına alındı.

1715

Zeytin Dalı Harekatı’nın 32’nci gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1715’e yükseldi.

Silah sesleri yerini çocuk sesine bıraktı

Teröristlerden temizlenen Merseva köyünde ÖSO askerleri çocuklarla top oynadı. Birkaç gün öncesine kadar sokağa dahi çıkamayan çocuklar, aylar sonra ilk kez güven içinde oyun oynamanın tadını çıkardı.

İlk müdahale Türk askerinden

Zeytin Dalı kapsamında PKK/YPG’nin elindeki köyler bir bir temizleniyor. Askerler operasyon sırasında sivillere zarar gelmemesi için temkinli hareket ederken, bir yandan da yaralılara ilk müdahaleyi kendileri yapıyor. Temizlenen köylerin birinde çekilen bu görüntüde de Türk askeri yaralanan köylünün bacağına pansuman yaparken görülüyor.

Haberin Devamı