Gazete Vatan Logo

Hainler Gaziantep’te bayramı kana buladı

Gaziantep'te Karşıkaya Polis Karakolu yakınlarında bomba yüklü bir araç infilak etti. İlk belirlemelere göre 9 kişinin hayatını kaybettiği patlamada, 66 kişi de yaralandı

PKK’lı teröristler, karakola 10-15 metre mesafedeki otobüs durağına park ettikleri otomobildeki patlayıcıları cadde en kalabalık olduğu sırada uzaktan kumanda ile patlattı. İnsanlık dışı saldırıda üç araçta bulunan ikisi çocuk 9 masum vatandaş öldü, 3'ü ağır 66 kişi de yaralandı.

PKK’lı teröristler, bayram dinlemeden gerçekleştirdikleri bombalı saldırıda Gaziantep’i kan gölüne çevirdi, masum vatandaşları katletti. Patlama, kentin en merkezi yerlerinden Şehitkamil ilçesindeki Karşıyaka Polis Merkezi önünde dün saat 19.45 sıralarında meydana geldi. Caddenin en kalabalık olduğu sırada tahrip gücü yüksek patlayıcı yüklü otomobili polis merkezine 10- 15 metre uzaklıktaki otobüs durağı yakınına park edip ayrılan bir terörist, uzaktan kumandayla bombayı patlattı. Otomobil havaya uçarken, durakta yolu indirip bindiren bir halk otobüsü, cezaevi servis otobüsü ve yabancı plakalı bir otomobil alev alev yandı.

Bayramlaşmaya giderken öldü

Üç araçtaki ikisi çocuk 9 vatandaş can verirken, 66 kişi de yaralandı. Cezaevi aracının şoförü ve iki gardiyanın can verdiği öğrenildi. Ölen çocuklardan birinin ise annesi ve babasıyla akrabalarına bayramlaşmaya giren 8 yaşındaki Süleyman Alkan olduğu belirlendi.



Patlama sonrası bölge geniş güvenlik önlemleri aldı. Patlamanın meydana geldiği noktaya 500 metre uzaklıkta cam parçalarının bulunması bombanın şiddetinin ne kadar büyük olduğunu gözler önüne serdi.

Kan vermek için koştular

Yaralılar hastanelere kaldırılırken, kan anonsları yapıldı. Sağlık Müdürlüğü, izinli doktorlar ve sağlık personeli göreve çağrıldı. Ölenlerin kimlik tespitinde, yanık ve parçalanma nedeniyle güçlük çekiliyor. Yetkililer DNA testi gerekebileceğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı ”Vatandaşlarımızdan 7’si olay yerinde 1’i hastanede öldü. 6’sı ağır olmak üzere 66 yaralımızın tedavisi yürütülmektedir” açıklaması yaptı.

Saldırının ardından çok sayıda kişi yaralılara kan vermek için hastanelere akın etti. Türk Kızılayı hastanelere 100’er ünite kan sevkiyatı yaptı, Malatya Kan Merkezi’nden de 200 ünite kan Antep’e gönderildi.

Bombalı araç aranıyordu

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencisi olan Şarlıurfa Suruç nüfusuna kayıtlı Mehmet Emin Hasandağ adlı kişinin, iki hafta önce bomba yüklü 27 E 7278 plakalı otomobille kente geldiği istihbaratını alan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, tüm birimleri uyarmıştı. Bir türlü yakalanamayan bu kişinin, saldırıyı düzenlediği değerlendiriliyor. Ancak PKK’lı teröristin otomobilin 27 E 7278 olan plakasını çıkarıp 27 BE 265 plakasını takarak saldırıyı gerçekleştirdiği belirlendi.

Ölenlerin kimlikleri belirlendi

Gaziantep’teki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 7 kişinin kimliği belirlendi.

Karşıyaka Polis Merkezi yakınında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, Şırnak’ta vatani görevini yapan ve Ramazan Bayramı dolayısıyla birliğinden izin alıp Gaziantep’e gelen 21 yaşındaki Onur Fikret Aker’in de olduğu öğrenildi.

Saldırıda hayatını kaybeden 3’ü çocuk diğer 7 kişinin kimliği ise şöyle:

”Almina Melisa Aker (1), Süleyman Alkan (3), Sevgi Gülperi İnanç (11), Davut Adak (31), Safi Canbaş (48) ve İsmail Daler (30).”

Patlamada hayatını kaybeden 8’inci kişinin kimliğinin henüz netlik kazanmadığı bildirildi.

DİRİ DİRİ YANDILAR

PKK’lı teröristler, bombalı otomobili uzaktan kumandayla patlattı. Ortalık bir anda savaş alanına döndü. İki otobüs ile iki otomobil bir anda alevler içinde kaldı. Otomobillerden birinin içinde bulunan üç yetişkin ile bir çocuk yanarak öldü.



AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖMER ÇELİK

‘PKK, Esad’ın Suriye’de yaptığını Antep’te yaptı’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Gaziantep’te bomba yüklü otomobili infilak ettirerek gerçekleştirilen saldırı ile ilgili olarak Twitter’da açıklamalarda bulundu. Çelik “PKK, ‘devrimci halk savaşı başlatacağım’ diye çıktığı yolda, halk desteği bulamayınca artık Antep’te sivil halka doğrudan saldırmaya başladı. Bu yeni aşama, PKK’nın arkasındakı organizasyonun hedefleriyle uyumludur. PKK, bu saldırıyla, Kürt vatandaşlarımıza karşı sokakta tepki oluşturmak istiyor. PKK’nın lanetli eylemini, Kürtlere karşı tepkiye dönüştürmek, PKK’nın amacına hizmet eder. PKK’nın asıl amacı vatandaşlarımızın birbirine düşmesidir. Esad’ın Şebbiha’sının (Esad’a bağlı Şebbiha milisleri, asker sivil ayrımında bulunmadan katliam yapmalarıyla tanınıyor) Suriye’de yaptığını PKK Gaziantep’te yaptı. Antep’te sokağa dökülen vatandaşlarımız sakin olsunlar. Bu oyuna gelmesinler.”

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI FATMA ŞAHİN

‘PKK karmaşa çıkarmak istiyor halkımızı itidale davet ediyorum’

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep’teki patlamada hayatını kaybedenlere ilişkin, ”Şehitlerimizden 3’ü gardiyan, 3’ü de çocuk” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı aynı zamanda Gaziantep Milletvekili olan Fatma Şahin, milletvekilleriyle bir kriz masasında olduklarını söyledi. Şahin, ”Saat 19.45 civarında Karşıyaka Polis Merkezi’ne çok yakın bir mesafede duran bir araçta meydana gelen patlamada, biri halk otobüsü, diğeri adliyenin servis otobüsü ile 3 tane sivil araçta bulunan 8 vatandaşımız hayatını. Çok acı bir olayı hep beraber yaşıyoruz” dedi. Şahin ”Bizim şehrimiz huzur ve barış şehri. Özellikle bayram gününde bu saldırının yapılmasını esefle kınadığımızı belirtmek istiyorum ve hemşehrilerimizi, tüm halkımızı sağduyuya ve itidale davet ediyorum. Zaten burada terör örgütünün yaptığı şey karmaşa çıkarıp, sivil vatandaşlar üzerinde farklı bir şehirde ayrı bir sıkıntı yaratmak. Propaganda terörün oksijenidir. Özellikle sosyal medya üzerinden yalan yanlış bir sürü haber şehre yayılmakta. Halkımızdan özellikle istirham ediyorum. Bizim verdiğimiz haberlerin dışında hiçbir habere inanılmamasını özellikle istirham ediyorum.”

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HÜSEYİN ÇELİK

‘Kaos yaratmaya çalışıyorlar, bu tuzağa düşmememiz gerekiyor’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, NTV televizyonunda katıldığı canlı yayında, terör örgütünün Gaziantep’te de korku ve dehşet duygusunun yaratmaya çalıştığını belirterek, ”Bu saldırıyı AK Parti camiası adına şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz” dedi. Karakola yaklaşık 25 metre mesafede park edilmiş bomba yüklü bir aracın uzaktan kumanda ile patlatıldığını ifade eden Hüseyin Çelik şöyle konuştu:

”Cezaevine ait bir servis aracında 1 şoför, 2 gardiyan hayatını kaybetti. Diğer taraftan en dehşetli olanı, bir binek oto içinde 3 yetişkin vatandaş ve 1 çocuk hayatını kaybediyor. Yanarak bu insanlar vefat ediyorlar. Bir de halk otobüsünde çok sayıda yaralı var. Bu halk otobüsündeki çocuklardan biri sırtından aldığı bir isabetle maalesef şehit oldu.”

Gazianteplilere de çağrı yapan Çelik, ”Korku ve dehşet duygusu uyandırarak bir kaos durumu oluşturmaya çalışıyorlar ve insanların birbirlerine saldırmasını temin etmeye çalışıyorlar. Kesinlikle bu tuzağa düşmememiz gerekiyor” dedi.

'60 KİŞİ ÖLEBİLİRDİ'

Gaziantep Belediye Başkanı Asım Güzelbey, bölgenin Gaziantep'in en işlek caddelerinden biri olduğunu söyledi.

Güzelbey, "Gaziantep'te böyle bir patlama meydana geldiği için çok üzgünüz. Cadde patlamanın meydana geldiği saatlerde görece az kalabalıktı. Eğer bu saldırı arife günü meydana gelseydi 60 kişi ölebilirdi" diye konuştu.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı, Gaziantep’teki patlamada hayatını kaybedenlerden 7’sinin olay yerinde, 1’inin hastanede hayatını kaybettiğini, hastanelerde ise 6’sı ağır 57 yaralı bulunduğunu bildirdi.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, menfur saldırının ardından Sağlık Bakanlığı ekiplerinin seferber olduğu, yaralıların il genelindeki sağlık kuruluşlarına zamanında taşınarak gerekli müdahalelerin yapıldığı vurgulandı.

Yaralılara yeterli sayıda sağlık personeliyle zamanında müdahalede bulunulduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

”Şu anda il genelindeki hastanelerde 6’sı ağır olmak üzere 57 yaralımızın tedavisi titizlikle yürütülmektedir. Vefat eden 8 vatandaşımızdan 7;si olay yerinde 1’i hastanede hayatını kaybetmiştir. Olay anından itibaren vatandaşlarımız üst düzey duyarlılıkla kan vermek için hastanelere koşmuştur. Şu an itibariyle yaralılarımız için kan ihtiyacı bulunmamaktadır.”

”Saldırıyı nefretle kınıyoruz”

”Bayram gününde 8 masum insanın ölümüne ve onlarca insanın yaralanmasına neden olan hain saldırıyı nefretle kınıyoruz” denilen açıklama, şöyle devam etti:

”Bu hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına ve tüm milletimize baş sağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Bu saldırıda canla başla çalışan sağlık personelimize emniyet
güçlerimize ve kan bağışı için hastanelerimize koşan tüm vatandaşlarımıza milletimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz.”

Haberin Devamı