Gazete Vatan Logo

Hafta sonu iftar menüsü: Bugün iftara ne pişirsem? İftarda ne yesek? (3 Mayıs 2020)

İftar çorbası, salatası, ana yemeği ve tatlısıyla ramazan sofralarının yeri ayrıdır. İftar sofraları için hem kolay hem de farklı yemek arayışında olanlar için hafta sonu iftar menüsü hazırladık. Bugün iftarda ne pişirsem, iftara ne yapsam, iftarda ne yesek diyorsanız sizin için derlediğimiz kolay iftar menüsüne mutlaka göz atın. İşte iftar için yapabileceğiniz pratik, farklı yemek tarifleri ve kolay iftar menüsü önerileri...

Hafta sonu iftar menüsü: Bugün iftara ne pişirsem? İftarda ne yesek? (3 Mayıs 2020)

Güzel ramazan sofraları hazırlamak istiyor iftara ne yapsam ve bugün iftara ne pişirsem diyorsanız sizin için hem lezzetli hem de kolay malzemelerden yapabileceğiniz nefis yemek tariflerinden oluşan iftar menüsü hazırladık. Bugünkü iftar menümüzde tutmaç çorbası, fırında güveç ve kadayıflı paşa sarma tatlısı var. İşte iftar sofranız için tutmaç çorbası, fırında güveç ve kadayıflı paşa sarma tatlısı tarifi ve yapılışları...

TUTMAÇ ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler

200 gram (2 çay bardağı bardağı) yeşil mercimek

1 litre su

2 çay bardağı erişte

1 çay kaşığı tuz

1 yumurta

1 tatlı kaşığı un

250 gram yoğurt

2-3 yemek kaşığı tereyağı

Pul biber

Nane

TUTMAÇ ÇORBASI YAPILIŞI

Mercimeği yıkayın, kaynar suya atın, 1-2 dakika haşlayıp süzün. Mercimeği tekrar 1 litre temiz kaynar suya atın, 10 dakika veya yumuşayana kadar haşlayın. Erişte ve tuz ilave edin. Çorbayı beş dakika kadar erişte ile birlikte pişirin.

Diğer tarafta yoğurt, un ve yumurtayı çırpın, çorbanın kesilmemesi için suyundan 1 kepçe ilave edip karıştırın. Karışımı çorbaya ekleyin, 1-2 dakika pişirip altını kapatın. Tereyağı, pul biber ve nane eritin, çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.

Haberin Devamı

FIRINDA GÜVEÇ TARİFİ

Malzemeler;

500 gram dana kuşbaşı

2 adet patlıcan

2 adet kabak

2 adet patates

4 adet domates

4 adet yeşil biber

1 baş sarımsak

2 baş orta boy soğan

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çorba kaşığı salça

1-1,5 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı toz karabiber

1 su bardağı soğuk su

FIRINDA GÜVEÇ YAPILIŞI

Etleri soğuk suyla yıkayıp düdüklü tencerede 1,5 bardak su ile 15-20 dakika pişirin ve suyunu süzün. Patlıcanları soyun, tuzlu su dolu bir kabın içine yemeklik olarak doğrayın. Patatesleri ve kabakları soyup, soğuk su dolu bir kabın içine yemeklik doğrayın. Yeşil biberleri ve soğanı da yemeklik doğrayın. Domateslerin de kabuklarını soyup, tavla zarı şeklinde doğrayın. Sarımsakların kabuklarını ayıklayıp, 1 diş sarımsağı üçe ya da dörde bölün.

Güveci ocağa alın ve önce soğanları sıvı yağda çok az kavurun. Daha sonra sırasıyla önce eti, sonra üzerine patatesleri, sonra kabakları yerleştirin. Bu aşamada kimyonu ve karabiberi, yeşil biberlerin yarısını, tuzun yarısını ve domatesin yarısını ilave edin. Her sırayı düzenli olarak bir kaşıkla düzelterek sebzeleri de ilave edin. Domatesten sonra patlıcanları, kalan yeşil biberi ve en üstüne de kalan domatesi her tarafı örtecek şekilde yayın. Kalan tuzu ilave edin. 1 su bardağı soğuk su ile inceltilmiş salçayı ekleyin.

Haberin Devamı

Güvecin kapağını kapatın ve orta hararetli ocağa koyun. Yaklaşık 7-8 dakika içinde kaynamaya başladıktan sonra en ufak ocağa ve en kısık ayara getirin ve kapağı kapalı bir şekilde 45-50 dakika pişirin. Yemeğinizi en az 1-2 saat dinlendirdikten sonra sıcak servis yaparsanız daha lezzetli olur.

PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ

Malzemeler;

2 su bardağı pirinç

2 yemek kaşığı sade yağ

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Ak biber

3 su bardağı su veya et suyu

PİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞI

Pirinçleri 20 dakika ılık – sıcak suda bekletin. Pilav tenceresine zeytinyağı ve sade yağı ilave edin. Yağlar eriyince pirinçleri ekleyin ve hafif kavurun. Tuz ve ak biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Suyunu ilave edin, kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin. Pişen pilavı demlenmeye bırakın.

Haberin Devamı

KADAYIFLI PAŞA SARMA TATLISI TARİFİ

Malzemeler;

250 gram kırık kadayıf

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebi için malzemeler;

1,5 su bardağı un

1,5 su bardağı toz şeker

1 litre süt

150 gr. margarin

1 paket vanilya

İçi için malzemeler

1 su bardağı iri dövülmüş ceviz

KADAYIFLI PAŞA SARMA TATLISI YAPILIŞI

Kadayıf için;

Geniş bir tavaya kadayıfı alın.

İçerisine tereyağı ve toz şekeri ekleyip rengi değişene kadar kavurun.

Hazırladığınız kadayıfı fırın kağıdı serdiğiniz bir cam fırın kabına yayın.

Muhallebi için;

Bir tencereye süt, un ve toz şekeri ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Hazır olan muhallebinizin içine margarin ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Bir mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Hazır olan muhallebinizi kadayıfın üzerine dökün ve eşit olacak şekilde yayın. 4 – 5 saat buzdolabında dinlendirin. Hazır olan paşa sarmanızı 9 parçaya bölün. Her bir parçanın ucuna dövülmüş ceviz serpin ve rulo yapın. Bütün dilimleri aynı şekilde hazırlayın ve servis edin.

Haberin Devamı