Gazete Vatan Logo

Hafta sonu Boğaz’da yelkenler fora

Bu sene 16’sı düzenlenen Turkcell Platinum Bosphorus Cup’ta İstanbul Boğaz’ı bir kez daha yelkenlilerle buluştu. Yerli-yabancı yaklaşık 1000 yelkencinin katıldığı organizasyon yarın Caddebostan etabının ardından sona erecek.

Hafta sonu Boğaz’da yelkenler fora

Türkiye’nin en uzun soluklu yelken organizasyonlarından biri olan Turkcell Platinum Bosphorus Cup yarın sona eriyor. Geçtiğimiz perşembe başlayan, bu sene 16’ncı yılını kutlayan organizasyonda yerli-yabancı yaklaşık 1000 sporcu İstanbul Boğazı’nda yelken açmanın keyfini yaşıyor. 5 yarıştan oluşan Turkcell Platinum Bosphorus Cup’ta bugün yelkenlilerin Boğaz Yarışı’nda İstanbul Boğaz’ı birbirinden farklı renklerdeki yelkenlilerle bezenecek. Tekneler Dolmabahçe’den start alarak, Anadolu Hisarı’nda dönecek ve Çırağan Sarayı önündeki finiş noktasına gelecek. Bosphorus Cup, yarın Caddebostan etabı ve ardından düzenlenecek ödül töreni ile son bulacak.

Bosphorus Cup’ı dünya çapında bir marka haline getiren Org Sports kurucusu Orhan Gorbon, 2002 yılından itibaren düzenledikleri organizasyonu globalleştirmek amacıyla en başından beri çok yatırım yaptıklarını belirtiyor ve ekliyor: “Turkcell Platinum 3 yıldır bizimle birlikte. Böyle büyük uluslararası bir organizasyonda bu beraberlik bizim için çok değerli. Her zaman İstanbul Boğazı’nda yapılan bir yarışın dünyaca tanınması gerektiğini düşünerek hareket ettik. Her yıl birinci ekibin evine giden meşhur Bosphorus Cup Döner Trofe kupamızı tasarlarken de yine buna dikkat ettik. Bu kapsamlı projede 16. yılımız ve gördüğümüz ilgi de bunun kanıtı. Yurt dışından yelkencilerle birlikte bu yıl da yaklaşık 100 teknenin katılmasını bekliyoruz. Tabii amacımız sayıdan ziyade en yüksek kaliteyi tutturmak. Herkesi, keyifle yarışacağı ya da izleyeceği Bosphorus Cup’ta buluşmaya davet ediyorum.”

Haberin Devamı

Boğaz’ın trafiğe kapandığı ve sadece yelkenlilere açıldığı saatlerin ayrıcalığını yaşayan Bosphorus Cup’ın müdavimi yelkencilerimizle yelken sporunu, kupayı ve yarış hedeflerini konuştuk.

Cenk Tekkaya (Pupa Fifty Fifty)

İstanbul, Avrupa kıtasının büyük şehirleri düşünüldüğünde, aynı anda iki kıtada olan yakaları, iki farklı denize açılan kapıları ve tabii ki muhteşem Boğaz’ ile bir adım öne çıkıyor. Bu yıl Cenk Tekkaya Denizcilik olarak 3 tekne ile katıldığımız yarışın heyecanını ekiplerimizin yüzlerinde görmek ayrı bir keyif. Bu 4 günlük mücadele yılın en etkin yelken olayı olmaya aday.

Haberin Devamı

Levent Peynirci (Cheese Sailing)

Her sene Turkcell Platinum Bosphorus Cup yarışlarını heyecanla bekliyoruz, bu yarışın sezonun en iyisi olduğunu düşünüyorum. İstanbul Cerrahi Hastanesi sponsorluğunda yarışıyoruz ve kazanmayı çok istiyoruz.

Hasan Utku Çetiner (Shak Shuka)

Turkcell Platinum Bosphorus Cup ekibimiz için her zaman heyecan ve rekabet anlamına geldiği için bu sene de sadece bu yarış için teknemizi Bodrum’dan getirerek yarıştaki yerimizi aldık.

Bosphorus Cup 16. yılında

15 yılı geride bırakan Turkcell Platinum Bosphorus Cup, Türkiye’nin ve İstanbul’un tanıtımına da büyük bir katkı yapıyor. Geride kalan 15 yılda 650’si yabancı olmak üzere toplam 970 tekne bu önemli organizasyonda yelken açtı.

Bu sene de 20 farklı ülkeden 100’e yakın yelkenli yarışa katılacak. Şimdiye dek kupayı en çok kucaklayan isim dört defa olmak üzere Ergin İmre oldu.

2002’deki ilk Bosphorus Cup’ta kupayı kaldıran isim olarak ayrı bir önemi olan Bülent Atabay ise ilk şampiyonluğuna geçen yıl bir yenisini daha ekledi.

Haberin Devamı

En iyi seyir noktaları

Muhteşem yalıların, erguvanların, köprülerin oluşturduğu eşsiz fon ile dünyada tek olan İstanbul Boğazı, rengarenk yelkenlilerle daha da güzelleşecek. Yılda bir düzenlenen Turkcell Platinum Bosphorus Cup’la yelkenlilerin seyrine açılan Boğaz’ın farklı bir görsel şölen sunan keyfini İstanbullular belli noktalardan izleyerek çıkaracaklar. Yarışın kıyıdan en iyi takip edilebileceği alanlar Ortaköy Meydanı, Akıntıburnu-Arnavutköy, Aşiyan, Tarabya Koyu.