Gazete Vatan Logo

Hafif ve kolay 25. gün iftar menüsü: Bugün iftara ne pişirsem, akşama ne yesek? (18 Mayıs 2020)

Sıcak havaların kendini iyice hissettirdiği bugünlerde hafif beslenmek de önem taşıyor. Uzun oruç günlerinde iftara hafif lezzetler arıyorsanız bugünkü iftar menüsü tam size göre. Bugün iftara ne pişirsem, iftara ne yesek diyor hafif, lezzetli ve kolay yemek tarifleri arıyorsanız hazırladığımız günün iftar menüsüne mutlaka göz atın. Bugün iftar menüsünde, hem besleyici hem de doyurucu soğuk ayran aşı çorbası, taze bakla yemeği ve soğuk baklava tarifleri yer alıyor. Sıcak havalarda hafif iftar menüsü yapmak istiyorsanız işte soğuk ayran aşı çorbası, taze bakla yemeği ve soğuk baklava tarifi ve yapılışı...

Hafif ve kolay 25. gün iftar menüsü: Bugün iftara ne pişirsem, akşama ne yesek? (18 Mayıs 2020)

Ramazan'nın 25. gününde lezzetli ve hafif iftar menüsüarayanlar buraya! Evde kaldığımız bugünlerde hafif yemek tarifleri arıyor ve sıcak havalarda tüketebileceğiniz bir iftar menüsü hazırlamak istiyorsanız bugünün tarifler tam da size göre. Bugün iftar menüsünde, hem besleyici hem de doyurucu soğuk ayran aşı çorbası, taze bakla yemeği ve soğuk baklava tarifleri yer alıyor. Bugün iftara ne pişirsem, akşama ne yesek, bugün ne yapsam diyorsanız işte hafif, lezzetli ve kolay iftar menüsü tarifleri ve yapılışları...

SOĞUK AYRAN AŞI ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler;

1 su bardağı nohut

1 su bardağı buğday

250 gram yoğurt

250 gram süzme yoğurt

1 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı dereotu

1 su bardağı soğuk su

SOĞUK AYRAN AŞI ÇORBASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

Kaynayan suyun üzerine buğdayı alın ve buğday yumuşayana kadar pişirip, süzün. Geniş bir kaba tüm yoğurdu alarak çırpın. Ardından haşlanmış nohudu, pişirdiğiniz buğdayı ve tuzu ekleyerek karıştırın. Soğuk suyu yavaş yavaş ekleyerek kıvamını dilediğiniz şekilde ayarladıktan sonra dereotunuzu da ekleyin. Güzelce piştikten sonra buzdolabında en az bir saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

Haberin Devamı

TAZE BAKLA YEMEĞİ TARİFİ

Malzemeler;

1 kilogram taze bakla

1 adet kuru soğan

4 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet ortaboy domates

Yarım yemek kaşığı salça

1 çay kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

1 su bardağı sıcak su

Baklaların kararmaması için:

5 su bardağı su

Yarım limonun suyu

1 yemek kaşığı un

Servis için:

Yarım demet dereotu, yoğurt

TAZE BAKLA YEMEĞİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Baklaları bol suda yıkayıp uçlarını ve varsa kılçıklarını temizleyin ve iki üç parçaya bölün. Kararmış kısımlarını iyice temizleyin.

Derin bir kapta su, limon suyu ve unla karıştırın. Baklaları kararmamaları için bu suya atın.

Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağını tencerede kızdırın, soğanları pembeleşene kadar yağda kavurun. Baklaları süzüp durulamadan tencereye aktarın. Biraz kavurduktan sonra domatesi ve salçayı ekleyin. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Baklalar sarardıktan sonra Tuz, şeker ve sıcak su ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 35-40 dakika pişirin. Üzerinde kıyılmış dereotuyla ve sarımsaklı yoğurtla servis edin.

Haberin Devamı

SOĞUK BAKLAVA TARİFİ

Bir paket baklavalık yufka

250 gram margarin veya tereyağı

Bir çay bardağı sıvı yağ

Arası için:

Bir su bardağı çekilmiş ceviz veya antep fıstığı

Arası ve üzeri için;

Bir çay bardağı bitter çikolata

Bir çay bardağı ceviz

3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı şeker

Şerbeti için:

5 su bardağı süt

2 su bardağı şeker

SOĞUK BAKLAVA NASIL YAPILIR?

İlk olarak şerbeti hazırlayın. Bunun için tencereye sütü ve şekeri alın ve kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın, bu şekilde 15 dakika daha kaynatın. Margarini ve sıvı yağı tavada eritin. Yağ ılıdıktan sonra tatlı tepsisini yağlayın.

Baklava hamurlarını üçerli olacak şekilde tepsiye dizin. Her 3 katta bir araları yağlayın. 3 katta bir yağlanan yufkalara 15. katta ceviz serpin. Arası ve üzeri için ayırdığınız bitter çikolata şeker ve cevizi rondodan çok ince bir şekilde geçirin.

Rondodan geçirdiğiniz bu karışımı cevizin üzerine serpin. Tekrar 3 kat 3 kat şekilde yağlayarak 15 kat daha yufkaları serin. Tekrar ceviz ve bitter çikolatalı karışımdan serpin. Kalan yufkaların da üzerine üçer katta bir yağlayarak yerleştirin. En son kalan yağ ile baklavanın üzerini yağlayın ve baklavayı dilimleyin.

Haberin Devamı

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Tatlı ılıdığında üzerine soğuk şerbeti gezdirin ve çikolatalı karışımı üzerine serpin.

Kaçıranlar için;