Gazete Vatan Logo

Hac kurası ek kayıtlar ne zaman? Hac kura ek kontenjan listesi ne zaman açıklanır? İşte kayıtlarla ilgili önemli hatırlatmalar

Hac sonuçları sorgulama tüm hızıyla devam ediyor. Hacı adayları listeleri yavaş yavaş belli oluyor. Hac görevini yerine getirmek isteyen adayların isimleri bugün yapılan kuradan çıkmayınca hacı kuraları ek kayıtlar ne zaman? sorusu araştırılmaya başlandı.

Hac kurası ek kayıtlar ne zaman? Hac kura ek kontenjan listesi ne zaman açıklanır? İşte kayıtlarla ilgili önemli hatırlatmalar

Hac ibadetini yerine getirmek isteyen Müslümanlar, hac başvurularını tamamladı ve kuranın çekileceği güne kilitlenmişti. Türkiye'de hac ibadeti için kayıt yaptıranların merakla beklediği hac kurası nihayet çekildi. Hac kurası ek kayıtlar ne zaman? Peki, hacı kuraları hakkında merak edilenler…

HAC KURASI EK KAYITLAR NE ZAMAN?

Hac kuraları tam listesi bugün saat 21.00’da açıklanacak. 13-24 Ocak 2020 arasında yapılacak kesin kayıtlar sonrası boş kontenjanlar belli olacak. Hacı kurası ek kayıtları ise 30 Ocak- 07 Şubat 2020’de belli olacak.

2020 Yılı Hac kurasında kesin kayıt hakkı kazananlardan kayıt yaptırmayan vatandaşlarımızın yerine, illerdeki organizasyon tercihine göre (Diyanet-Acenta) boş kalan kontenjanlara illerin kura sıra numarası gözetilerek kayıtlar 12-24 Ocak 2020 tarihleri arasında alınmaktadır. Yedek sıradan kesin kayıt hakkı elde eden vatandaşlarımıza sms ile bilgi verilecek, aynı zamanda da web sitesi üzerinden açıklanacak.

HAC KAYITLARI HAKKINDA ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

Kesin kayıt hakkı elde eden vatandaşlarımız “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgelerini 13 Ocak 2020 Pazartesi günü saat: 08:00’dan itibaren;

Haberin Devamı

a-www.hac.gov.tr adresindeki “Kesin Kayıt Belgesi” linkinden yönlendirilecek e-devlet portalı üzerinden kimlik doğrulama sistemi yoluyla alabileceklerdir.

b-e-Devlet sistemine giriş yaparak “Hac Kesin Kayıt Belgesi” linkinden de alabileceklerdir.

c-Vatandaşlarımız kesin kayıt belgesi alırken “Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonunu” veya “Acenta Organizasyonunu” seçerek tercihlerini belirleyeceklerdir.

• Diyanet organizasyonunu tercih eden hac yolcularımız kayıtlarını müracaat ettikleri İl Müftülüklerinden tercih ettikleri hac konaklama türüne göre 2-3 veya 4 kişilik oda tercihlerini ve gitmek istedikleri havalimanını seçecek ve ilgili bankalara konaklama türüne ait hac ücretini belirtilen süre içerisinde yatırarak kayıtlarını tamamlayacaklardır.

• Tercih edilen hac konaklama türüne ait hac ücretinin tamamını kesin kayıt esnasında yatırabileceği gibi, % 50’sini peşin, % 25’ini 1. taksit olarak 29 Şubat 2020 tarihine kadar, kalan % 25’i ise 2. taksit olarak 31 Mart 2020 tarihine kadar TC kimlik numarası ve cep telefonu bilgisi ile Ziraat Bankası, Albaraka Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Vakıf Katılım, Ziraat Katılım, Emlak Bank Katılım ve PTT şubelerinden birine yatırabilecektir.

Haberin Devamı

• Acenta organizasyonunu tercih eden hac yolcuları Başkanlığımız ile sözleşme imzalayan acentalardan birisini seçerek kayıt süresi içerisinde kayıtlarını yaptıracaklardır. Başkanlığımızca sözleşme imzalayan acentaların listesini www.hac.gov. tr adresinden öğrenebileceklerdir.

• Yolcular kayıt yaptırdıkları Müftülükten kendilerine verilecek kitap ve malzemeleri teslim alacakdır.

• Kesin kayıt yaptıran yolcular Müftülüklerce düzenlenecek “Hac Hazırlık Kursu”na ve kâfile ba?kanlarınca düzenlenecek “Tanışma ve Bilgilendirme Toplantısı ”na mutlaka katılacaklardır.

• Yolcular Müftülüklerin yönlendirmesi doğrultusunda belirlenen tarihlerde menenjit aşısını yaptıracaklar ve aşı kartlarını yanlarında bulunduracaklardır.

Haberin Devamı

• Hacı adaylarının pasaportlarının 01 Şubat 2021 tarihine kadar geçerlilik süresi olması gerekmektedir. Geçerlilik tarihi 01 Şubat 2021’den önce biten pasaportlar işleme konulmayacağından pasaport işlemlerinize kesin kayıt işlemlerinizi yaptırdıktan sonra ve il müftülüğünün bilgilendirmesi doğrultusunda başlayınız