Gazete Vatan Logo

Hac kuraları çekildi! İşte Diyanet hac kura çekilişi sonuç sorgulama ekranı

Hac görevini yerine getireceklerin belirleneceği kura, 24 Şubat Cuma günü çekildi. Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu'nda yapılan hac kura çekiliş sonuçları resmi internet sayfasında erişime açıldı. Hac kura çekilişi sonuçları için Diyanet İşleri Başkanlığının "http://hac.diyanet.gov.tr" internet adresinden ulaşabilirsiniz...

Hac kuraları çekildi! İşte Diyanet hac kura çekilişi sonuç sorgulama ekranı

Hac kuraları çekildi. Kuraya, kayıt yenileme ve ön kayıt yaptıran toplam 1 milyon 892 bin 724 kişi katıldı. Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu'nda yapılan hac kuraları çekimi Kur'an tilaveti okunmasıyla başladı. Bilgisayar ortamında, basın ve kamuoyuna açık yapılan kura çekiminde şanslı hacı adayları, şimdide kesin kayıt tarihini merak ediyor...

HAC KURA ÇEKİLİŞ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KESİN KAYITLAR 10 MART'A KADAR YAPILABİLECEK!

Kurada "Kesin Kayıt Hakkı" elde edenler, 27 Şubat-10 Mart tarihlerinde "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kayıtlarını yaptırabilecek.

Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, kura sırası gözetilerek 16-24 Mart arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.
Şehit yakını ve gazilerin kayıtları

Hacca gitmek için müracaat eden şehit yakını, anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları ile gazilerin kendisi ve eşlerinin kayıtları ise 16-24 Mart'ta konaklama türüne ait hac ücretini yatırmaları şartıyla il müftülüklerinde yapılacak.

HAC İBADETİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, hac ibadetine ilişkin, "Çıktığı, gitme imkanına kavuştuğumuzda sevinmeyi, coşmayı ne kadar haklı buluyorsak, çıkmadığında da üzülmeyi o kadar hak eden bir ibadet." değerlendirmesini yaptı.

"Bu sisteme geçmek zorundaydık"

Görmez, hac ibadeti için talebin arttığına dikkati çekerek, başvurular arasında hacca gitmek isteyenlerin katsayılı kura sistemiyle belirlendiğini aktardı.

Bu sisteme ilişkin Görmez, şu bilgileri verdi:

"Büyüklerimiz, 'neden sıra ile götürmüyorsunuz?' diye soruyor. Sırayla olduğu zaman sadece 9, 10 sene önce müracaat edenler gitmiş olacak. Yeni müracaat edene ise başkanlık 20, 25 yıl sonraya randevu vermiş olacak. Niyetini ortaya koymak ve müracaat etmek durumunda olan bütün insanları bu ibadetten men etmiş olacağız. Bu sisteme geçmek zorundaydık."

Sonuçlar internet sitesinde yayımlanacak. Bu arada ekranda kuradan isminin çıktığını gören vatandaşlardan bazıları sevinçten ağladı.

Kuraların hayırlı olması temennisinde bulunulmasının ardından Görmez ve Bakanlıklar arası Hac ve Umre Kurulu üyelerinin de katılımıyla kura çekildi. Ankara'dan başlayan kura çekimi daha sonra illerin plaka sırasına göre devam etti. Hac kesin kayıtları 3-13 Mart tarihleri arasında yapılacak.

Haberin Devamı