Gazete Vatan Logo

Hablemitoğlu’nun katili kim?

Ergenekon sanığı Ergün Poyraz'dan şok ifade!

Ergenekon davasının dünkü duruşmasında, sanıklardan Doç. Dr. Emin Gürses’in sorgusu yapıldı. Gürses, bir telefon konuşmasında tehdit içerikli ifadelerinin olduğunun hatırlatılması üzerine, “Konuşmamda söylediğim gibi... Bu zaman dönecek, bu operasyonları yapanlar içeri girecek, biz dışarıda olacağız” dedi. Necip Hablemitoğlu’na ilişkin bir soru üzerine Gürses, “Hablemitoğlu öldürülebileceğim konusunda beni uyarmıştı. 15-20 gün sonra kendi öldürüldü. Bilgisayarından bazı bilgilerin kayıp olduğu söyleniyordu. Konuşmamda Necip’in o dönemki MİT Müsteşarı’na yakın olduğunu, nasıl öldürüldüğünü sordum” diye konuştu.

Daha sonra söz alan sanıklardan Ergün Poyraz, “ABD Büyükelçiliği’ne Hablemitoğlu’nu ne amaçla takip ettirdikleri ve evini neden bir araçla gözledikleri sorulmalıdır. İstenildiği takdirde bildiklerimi anlatırım. Tetiği çekenin ismine kadar açıklarım” dedi.

Bu arada MİT’ten mahkemeye gönderilen bir yazıda da soruşturmanın kilit ismi Tuncay Güney ile Tuncay Güney İpek’in aynı kişi olduğu bildirildi.

Haberin Devamı