Gazete Vatan Logo

Haberal'ın yemini ertelendi!

İşte gerekçesi...

Meclis'te bugün yemin etmesi beklenen Ergenekon Davası'ndan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın yemini yarına kaldı.


Haberal’ın yemin törenini yarına ertelemesinin nedeninin Zonguldak örgütü, ailesi ve arkadaşların da dinleyici localarından izlemesini sağlamak olduğu kaydedildi.

Başkent Üniversitesi Rektörü olduğu sırada Ergenekon Davası kapsamında tutuklanarak hapis yatan ve geçtiğimiz aylarda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan CHP Zonguldak Milletvekili Haberal yarın Meclis’e giderek yemin edecek. Haberal’ın bugün yemin etmemesinin sebebinin Meclis’te yeni yasama yılının açılışı nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ’ün konuşma yapacağı özel oturuma sınırlı sayıda ziyaretçi alınması olduğu öğrenildi. Yeterli sayıda davetiye bulunmadığı için yarına ertelenecek olan yemine, Zonguldak örgütü, Başkent Üniversitesi’nden akademisyen öğretim üyeleri, Haberal’ın organ nakli yaptığı hastaları, ailesi ve arkadaşlarının katılması bekleniyor. Kulislerde bugün açılış ve Cumhurbaşkanı Gül’ün konuşması olduğu , Meclis’in yasama faaliyetlerine de yarın başlayacağı için de Haberal’ın yemini ertelemek istediği de belirtildi.

Haberin Devamı