Gazete Vatan Logo

Haberal 4 yıl sonra özgür

Haberal 4 yıl sonra özgür

Prof. Mehmet Haberal Ergenekon davasında 4 yıla yakın tutukluydu. Başkent Üniversitesi’nin eski rektörü hakkında 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Ünlü profesörün yattığı süreyi gözönüne alan mahkeme tahliye kararı verdi. Mehmet Haberal akşam saatlerinde Silivri Cezaevinden serbest bırakıldı. Haberal’ın tutukevindeyken milletvekili seçilmesi nedeniyle gözler Meclis’e çevrildi. CHP yetkilileri Haberal’ın milletvekili yemini edebilmesi için Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırabileceklerini açıkladı.

Haberal 4 yıl sonra özgür

Aygün’e ceza

CHP’ye kötü bir sürpriz ise Sinan Aygün’ün 13 yıl 6 ay ceza alması oldu. Kararın açıklanmasının ardından Genel Merkez’e gelerek Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Aygün, gazetecilere “Mahkemenin takdirine saygı duymaktan başka yapacağımız bir şey yok. Dava bitmedi. Genel Başkan moralimi bozmamam gerektiğini, arkamızda olduğunu beyan etti” dedi.



PROF. DR. MEHMET HABERAL’IN İLK DEMECİ

‘Hürriyet ve adaletin olmadığı yerde mutluluk yoktur...’


Silivri Cezaevi’nden saat 19.40’te tahliye edilen, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, kara yoluyla Ankara’ya gitti. Haberal ve 10 araçlık konvoyla kendisine eşlik edenler, Kurtköy Mehmetçik Vakfı Tesisleri’nde iftar açtı. Sadece yarım kase çorba ve sütlaç yiyen Haberal, “Gönül isterdi ki oradaki diğer arkadaşlarla beraber çıkalım, bayramı beraber yapalım. Temenni ederim ki ülkemiz bu sıkıntılı dönemden kısa zamanda çıksın. Çünkü hürriyet ve adaletin olmadığı yerde mutluluk yoktur“ dedi.

Tahliye olduktan sonra İstanbul’dan karayoluyla Ankara’ya gelen CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, Başkent Üniversitesi Hastanesi’ni ziyaret etti. Haberal’ı, burada hastane çalışanları ve çok sayıda vatandaş karşıladı.

Başkent Üniversitesi Hastanesi’ni ziyaret eden Mehmet Haberal, "Ben bugün çok şükür buraya geldim. Ama buruk geldim. Temenni ederim ki bu dönem geçsin, arkadaşlarımız, oradaki masum insanlar da çıksın" dedi.

'BURUK GELDİM'

Başkent Üniversitesi Hastanesi’ni ziyareti öncesinde açıklamada bulunan CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, şöyle konuştu:

"Ben her zaman ülkemle, milletimle gurur duyuyorum. Ben bugün çok şükür buraya geldim ama buruk geldim. Temenni ederdim ki, oradaki bütün arkadaşlarımla beraber çıkalım. Ülkemiz bir dönemden geçiyor. Temenni ederimki bu dönem geçsin, arkadaşlarımız, oradaki masum insanlar da çıksın. Hepimiz özgürlüğümüzün kıymetini çok iyi bilelim. Ülkemize de hizmet edelim."





Haberin Devamı