Gazete Vatan Logo
Futbol Formalardan çıkıyor

Formalardan çıkıyor

Anadolu kulüplerinin “göğüs sponsoru” Turkcell, bu sezon formalardan çıkma kararı aldı

Formalardan çıkıyor

Turkcell formadan çıktı, fiyat 500 bin dolara düştü

Anadolu kulüplerinin “göğüs sponsoru” Turkcell, bu sezon takımların formalardan çıkma kararı aldı. Turkcell, geçen sezon her kulübe 600 bin dolar veriyordu. Ligin başlamasına kısa bir süre kala sponsor bulamayan 10 kulüp, forma reklamlarında fiyatı 500 bin dolara çekti.

GEÇEN yıl Süper Lig’de mücadele eden 18 kulübün 10’una sponsor olan Turkcell bu yıl çekilme kararı aldı. Süper Lig’deki sponsorluk stratejilerini Anadolu kulüplerine yoğunlaştıran Turkcell’in bu yıl çekilmesi kulüpleri zorda bıraktı. Ligin başlamasına günler kala 10 kulüp formalarında sponsorsuz kaldı. Geçen yıl göğüs reklamları için 600 bin dolar alan kulüpler bu yıl bu rakamı 500 bin dolara kadar düşürdü. Turkcell geçtiğimiz günlerde Süper Lig’in isim hakkını da Spor Toto’ya devrettiğini açıkladı.

6 milyon dolar verdi
Turkcell geçtiğimiz yıl 10 Anadolu kulübüne sadece göğüs reklamı için 6 milyon dolar ödedi. Geçen yıl Ankaragücü, Denizlispor, Gençlerbirliği, Gaziantepspor, Kayserispor, Sivasspor, Kasımpaşaspor, Diyarbakırspor ve İstanbul BB’ye destek veren Turkcell, kulüplerin bütçelerini de yükseltiyordu. Geçen sezon Ankaraspor’un küme düşürülmesiyle Turkcell, ilk Anadolu kulübünden de çekilmiş oldu.

500 bin dolara düştü

Geçen yıl Turkcell sponsorluğunda mücadele eden kulüpler ise bu yıl farklı yollarla göğüs reklamı bulmaya çalışıyor. Bu kulüplerden bazıları geçen yıl Turkcell’den aldığı ücretin altında anlaşmalara imza atmaya çalışırken, bazı kulüpler teklif toplama yöntemine gitti. Gençlerbirliği göğüs reklamını 600 bin dolardan 500 bin dolara çekti. Kayserispor ise şirketlerden teklif toplama yöntemine giderek göğüs reklamı konusunda anlaşma zemini arıyor. Lige yeni çıkan Anadolu kulüpleri arasında bulunan Bucaspor ise 600 bin dolar talep ediyor.

Eti, Vestel, Kardemir

Anadolu kulüpleri arasında en şanslı takımlar ise Eskişehirspor, Manisaspor, Kardemir Karabükspor ve Trabzonspor oluyor. Eskişehir, Karabükspor ve Manisaspor şehirlerinde üretim yapan dev şirketlerin sponsorluğuyla Süper Lig’de mücadele ediyor. Eskişehirspor Eti sponsorluğuyla yola devam ederken, Manisaspor’a Vestel destek veriyor. Karabükspor ise aynı zamanda takımın adında yer alan Kardemir sponsorluğunda Süper lig’e adım attı. Trabzonspor ise Türk Telekom desteğiyle bu yıl Süper Lig’de yer alacak.

4 büyükler 6 milyon dolardan fazla kazanıyor

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) geçtiğimiz yıl aldığı kararla forma reklam alanlarını genişletti. Bu çalışmadan en kârlı çıkan 4 büyükler oldu. Forma reklamlarına kol, sırt ve şort sponsorluklarının da girmesiyle 4 büyüklerin formalardan kazandığı para 6 milyon doları geçti. Beşiktaş Cola Turka sponsorluğunda yola devam ederken, Fenerbahçe Avea, Galatasaray ve Trabzonspor da Türk Telekom markasıyla mücadele ediyor. Türk Telekom Grubu ayrıca Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin de yan sponsorları arasında bulunuyor.

Haberin Devamı