Gazete Vatan Logo

'Savcı operasyondan alındı'

Hükümette istifalar yaşanırken dün, İstanbul’da da ikinci operasyon iddiaları ortalığı karıştırmıştı. Bugün de operasyondan sorumlu savcı Muammer Akkaş'ın görevden alındığı iddiası gündemde

İddiaya göre, İstanbul Terörle Mücadele Kanunu 10. Madde ile yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş’ın, bazı yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak yeni bir operasyon emri verdi.
Aralarında bürokrat ve işadamlarının da bulunduğu 30 isme yönelik olarak düzenlenecek olan operasyonda şüphelilerin yolsuzluk, kara para aklama gibi suçlarla suçlandığı öğrenildi.

Emniyet’le kriz çıktı

Savcı Akkaş operasyon emrini verdikten sonra 2 Nolu Özgürlükler Hakimi Süleyman Karaçöl’den gözaltı ve yakalama kararı aldı.
Sabah 09.00 itibariyle belirlenen isimlerin evlerine ve ofislerine düzenlenecek operasyonlarla bu kişilerin gözaltına alınmasını isteyen Savcı Akkaş, bu izinleri de İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdi.
Ama operasyon, geçtiğimiz günlerde TMK Başsavcı Vekili Oktay Erdoğan’ın, İstanbul Emniyet’ine yönelik ‘kendisinden habersiz olarak TMK’dan gelen hiçbir operasyonun yapılmayacağı’ yönündeki talimata takıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, başsavcı vekilinin haberi olmadan operasyonu yapamayacağını bildirdi. Bu saatlerde İstanbul Emniyeti’nde de olağanüstü toplantı yapıldığı öğrenildi.

Ve bugün savcı Akkaş'ın görevden alındığı belirtildi.



ÇOLAKKADI: BÖYLE BİR OPERASYON YOK

Bu operasyonla ilgili bilgileri sızdırdıkları iddia edilen bazı isimler hakkında da görev kötüye kullanma, soruşturmanın gizliliğini ihlal ve örgüte yardım gibi suçlamalardan soruşturma başlatıldığı öğrenildi. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü dün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne gelerek, Başsavcıvekili Erdoğan ve Savcı Akkaş ile görüştü. Öte yandan öğlen saatlerinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı’nın, İstanbul’da TMK kapsamında yeni bir operasyon olduğu iddialarıyla ilgili, “Böyle bir operasyon yok” diye açıklama yapılması dikkat çekti.

Haberin Devamı