Gazete Vatan Logo

İşte cemaatin oy oranı!

Zaman yazarı açıkladı

Ahmet Turan Alkan, yerel seçimlerle ilgili en çok merak edilen soruları cevapladı.

CNN Türk'te yayınlanan Enver Aysever'in sunduğu Aykırı Sorular programına konuk olan Gülen Cemaati'ne yakın bir isim aynı zamanda Zaman Gazetesi yazarı Ahmet Turan Alkan, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Dershane tartışmalarıyla başlayan AK Parti Cemaat geriliminin ardından yaklaşan yerel seçimler için de "Cemaat kimi destekleyecek?" sorusu sorulmaya devam ediyor. Hatta cemaatin CHP ya da BBP'ye oy vereceği iddiaları ortaya atıldı. Alkan, bu konulara ilişkin soruları cevapladı.

BENİM DÜŞÜNCEMDEN GELENLER OY VERMEZ

Zaman Gazetesi yazarı Ahmet Turan Alkan, "Cemaat İstanbul'da CHP'nin adayı Mustafa Sarıgül'ü mü destekleyecek?" sorusuna cevap verdi. Alkan, "Ben Sarıgül'e oy verenlerden olmam. Ben kendi adıma konuşuyorum kimseyi temsil etme hakkım yok. Ayrıca öyle bir hevesimde yok. Ama benim düşünce yatağımdan gelenler CHP'ye kolay kolay oy vermezler. Yani hükümete kızdım. Vay onu cezalandırmak için CHP'nin adayına oy vereyim bu olmaz" dedi.

"SARIGÜL'Ü GÜVENSİZ BULUYORUM"

Alkan, "Aday Sarıgül olsa bile oy vermeyiz. Ben şahsen Mustafa Sarıgül'ü güvenilmez buluyorum. Bende öyle bir intiba uyandırıyor şimdiye kadar. Belki iyi bir belediye başkanı olabilir ama politikacı olarak fazlasına gözünü dikmiş biri olarak Sarıgül'ü güvenilir bulmuyorum" diye konuştu.

GÜRSEL TEKİN'İ DAHA ORGANİK GÖRÜYORUM

Gürsel Tekin aday olursa görüşünün değişebileceğini söyleyen Alkan, "CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Gürsel Tekin bana daha organik bir CHP'li gibi geliyor bana. Tekin, aday olsaydı oy verirmiydim benim için o zaman düşünülecek bir durumdu. Ama Sarıgül'ü tercih etmem. Gürsel Tekin, daha sempatik görünüyor. Benim bir damarım var. Babamdan kalan bir Demokrat Parti mirası var. Biz CHP'li değiliz" dedi.

CEMAATİN OY ORANI YÜZDE 1

Cemaatin oy oranını da açıklayan Alkan, "Benim tahminim cemaatin oy oranı yüzde 1'dir. Ve bu yüzde 1'in politik harbiyede hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Fakat yüzde 1'in özgül ağırlığı var. Çünkü bu yüzde 1'in içinde pek çok kanaat önderi var. Pek çok aile var. Bu yüzde 1 ailelere yayılmış durumda." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı