Gazete Vatan Logo
Magazin Defne Samyeli isyan etti!

Defne Samyeli isyan etti!

Ünlü spiker Defne Samyeli güne damgasını vuran iddialar hakkında sert konuştu

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), gelir incelemesi için Defne Samyeli'nin evinde inceleme başlatmak ve bu kapsamda Samyeli'nin evinde 1 ay kalmak istediğine ilişkin iddialar bugün gündeme damgasını vurdu.

81 ilde yapılan gelir incelemesi çalışmasında, özel hayatın gizliliği ve vakit sıkıntısını belirterek görevlilere yardımcı olmayınca Samyeli'ye 923 TL para cezası kesildi.

Bu konu üzerine VATAN'dan Gülümhan Gülten'e konuşan TÜİK Başkanı, Samyeli'nin aktardığı gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Defne Samyeli ise telefonla katıldığı canlı yayında isyan etti.

TÜİK BAŞKANI: BİLGİLERİN GİZLİLİĞİ KESİNDİR

"İnsaf diyorum, sadece insaf" diyen Aydemir şunları söyledi: Defne Hanım, gelir incelemesi için oluşturulan örneklemede çıkıyor, kendisine ulaşılıyor. Örneklemede çıktığı, kendisinin de diğer tüm vatandaşlar gibi ankete katılması gerektiği bildiriliyor. Bu konuda benim yazdığım mektup da var. Anketin nasıl yapılacağı anlatılıyor. Örneklemede çıkanlara TÜİK resmi anketörleri gider, harcama defteri bırakır. Kendisinden 1 ay boyunca bu harcama defterini günlük olarak doldurması istenir. Bu bilgilerin gizliliği kesindir, koruma altındadır. Personelimiz defteri nasıl dolduracağını anlatır ve bırakır gider.

SAMYELİ: EV İNSANIN MAHREM YERİ

CNN Türk canlı yayınına telefonla katılan Defne Samyeli, 'İlle de bilmek istiyorlar ben ne yiyorum, ne içiyorum' diye konuştu.

Samyeli'nin konuşmasından satır başları şöyle;

Bunu kabul edilemez buluyorum.

Ev insanın mahrem yeri. Arıyorlar 10 dakika sonra geliyoruz diyorlar. Eve geldiğimde annemle bir yabancıyı evimde otururken görmek istemiyorum.

Hijyenik ihtiyaçlarım üzerine eczaneden ne almışım bu onları ne ilgilendirir.

Bir istatistik kurumunun görevi bu mudur?

İlle de bilmek istiyorlar ben ne yiyorum, ne içiyorum.

Yetkililerden asla bir görüşme talebi almadım. Ödemeyi nereye yapacağımızı bile çok büyük zorluklarla öğrendik. 923 idi biz 600 küsur liraya ödedik. Neden indirdiler onu da bilmiyorum.

Ben sesimi duyuruyorum normal vatandaşın böyle bir şansı yok. Ben bunu bir işaret olarak görürüm, görüyorum.

Kesinlikle dava edeceğim. Evde tek derdi akşam yemek yapmak isteyen kadına da bu yapılmasın.

Haberin Devamı